Ekonomi 'Fikri mülkiyet haklarının korunmasına büyük önem veriyoruz'

'Fikri mülkiyet haklarının korunmasına büyük önem veriyoruz'

29.02.2024 - 15:11 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye olarak, yaratıcılığı ve girişimciliği teşvik eden bir ortamda, dünya çapında inovasyonun ön saflarında yer almamızı sağlayacak stratejik bir vizyon olarak ele aldığımız fikri mülkiyet haklarının hem ulusal hem de uluslararası düzeyde korunmasına büyük önem veriyoruz" dedi.

Fikri mülkiyet haklarının korunmasına büyük önem veriyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkanı Kate Forbes ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) Genel Direktörü Daren Tang ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı görüştü. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "IFRC Başkanı Kate Forbes ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelerek, İsrail'in insanlık dışı saldırılarıyla birlikte Gazze'de yaşanan insani felaket başta olmak üzere bölgesel ve küresel insani trajedileri ele aldık. İnsani zorluklarla başa çıkma noktasında kritik bir rol üstlenen Türk Kızılay'ı ve Kızılhaç arasında uzun bir geçmişe dayanan iyi ilişkiler bulunuyor. Geçen yıl, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerle karşı karşıya kaldığımızda IFRC, Türk Kızılay ile yakın iş birliği ve koordinasyon içinde destek sağladı. Bu dayanışması için bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. IFRC ile Türk Kızılay arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinden memnuniyet duyuyor, daha üst seviyelere çıkaracak girişimleri destekliyoruz. Bu kapsamda, İstanbul'da kurulacak olan IFRC İnsani Lojistik Merkezi'nin de ikili iş birliğimizi güçlendireceğine inanıyoruz. Sayın Forbes'i yeni görevinden dolayı tebrik ediyor, görev süresi boyunca iş birliğimizin daha da ileri boyutlara ulaşmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'HAK İHLALLERİ İLE ETKİN MÜCADELE AMAÇLIYORUZ'

Yılmaz, WIPO Genel Direktörü Daren Tang ile görüşmesine ilişkin, "Göreve başladıktan sonra Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştiren WIPO Genel Direktörü Daren Tang ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldik. Türkiye olarak, yaratıcılığı ve girişimciliği teşvik eden bir ortamda, dünya çapında inovasyonun ön saflarında yer almamızı sağlayacak stratejik bir vizyon olarak ele aldığımız fikri mülkiyet haklarının hem ulusal hem de uluslararası düzeyde korunmasına büyük önem veriyoruz. Özellikle son 10 yılda yaptığımız çalışmaların neticesinde 2023 Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri Raporu'na göre tasarımlarda 2'nci, markalarda 4'üncü, patentlerde 12'nci ve faydalı modelde 4'üncü sırada yer almış durumdayız. Bu bağlamda 12'nci Kalkınma Planımız kapsamında da fikri mülkiyet hakları alanında yenilikçi bir ortam geliştirmeyi, ulusal ve uluslararası düzeyde hak sahiplerinin haklarını etkili bir şekilde korumayı ve inovasyon ile katma değerli küresel markaların oluşturulmasına fırsatlar sağlamayı ve hak ihlalleriyle etkin bir şekilde mücadele etmeyi amaçlıyoruz. Küresel fikri mülkiyet sisteminde WIPO'nun öncü rolünü takdir ediyor, ilgili kurumlarımızın WIPO ile yakın iş birliği içinde çalışmalarını destekliyoruz" açıklamasında bulundu. (DHA)