Ekonomi Filli Boya Japon oldu

Filli Boya Japon oldu

27.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Filli Boya markasını da bünyesinde barındıran dekoratif boya ve yalıtım sistemleri şirketi Betek Boya, dünyanın en büyük dördüncü boya üreticisi Japon Nippon Paint’e satıldı.

Filli Boya Japon oldu

İşlemin finansal danışmanlığını yürüten Ünlü&Co, devir işleminin Rekabet Kurumu ve ilgili ön koşulların gerçekleşmesiyle tamamlanacağını belirtti. Fiyatla ilgili açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Yakın kurum kültürü

Betek Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Akpınar, “Ülkemizde sektörün öncüsü konumundaki Betek AŞ, Asya ve Japonya’nın lider markası, dünyanın 4. büyük boya üreticisi Nippon Paint ile hisse devri anlaşması imzalamıştır.

Bu büyük adımın, ülkemiz ve coğrafyamızda Betek AŞ’nin gelişme planlarını destekleyerek, gelişme hızı ve büyüklüğünü üst seviyeye taşıyacağına inancımız tam” dedi.

Nippon Paint Holding Group CEO’su Tetsushi Tado ise şunları söyledi:

“Betek ve Nippon’un yakın kurum kültürü ile kusursuz bir ekip oluşturabileceklerine inanıyoruz ve pazardaki lider konumlarının ortak heyecanını yaşıyoruz.”

Reuters’ta Betek Boya hissedarlarının şirketin yüzde 100’ünün satışı için Ünlü&Co’yu yetkilendirdiği haberi geçen yıl kasım ayında yer almıştı.

Haberin Devamı

6 üretim tesisi var

1988 yılında kurulan Betek Boya bünyesinde Filli Boya, Fawori, Tempo, Capatect, Alsecco ve Alligator markalarının satışı yapılıyor. Türkiye’de 5.000’e yakın bayiden oluşan bir dağıtım ağına sahip olan Betek, altı üretim tesisinde bine yakın çalışanı ile faaliyet gösteriyor.

Nippon Paint ise dekoratif ve sanayi boyaları alanında dünyanın lider firmalarından. 20.500 çalışanı ile 20’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 12 milyar dolar piyasa değerine sahip olan şirket, 2018 yılı içerisinde yaklaşık 5.7 milyar dolarlık satış yaptı.

Filli Boya Japon oldu

‘Canım şirketimi severek sattım’

Betek Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Akpınar Instagram hesabından satış işlemi sırasında çekilen bir fotoğrafı ve şu açıklamayı paylaştı:

“Severek sattım arkadaşlar... Canım şirketimi... Çok sevdim tanıştığım bu insanları. Ne kadar benzer yönlerimiz varmış meğer. İnsani yaklaşımları... Mr. Shae, Mr. Yaw... Samimiyetleri, iş yapış disiplinleri ve direkt yaklaşımları beni çok etkiledi. Ne garip, çooook acıyabilirdi canım, ama sevdim onları, bence daha da büyüdü Betek Ailesi... Yolumuz açık olsun.”