Ekonomi Fırsat bu fırsat!

Fırsat bu fırsat!

30.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Piyalepaşa İstanbul projesinin 2. etap konutlarını satışa çıkardıklarını duyuran Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “40 yıldır inşaattayım, bu fırsatlar bir daha gelmez” dedi

Fırsat bu fırsat

Polat Holding tarafından Beyoğlu Piyalepaşa’da 800 milyon dolar yatırım değeriyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesinin yeni etabında satışlar başlatıldı.

Haberin Devamı

Özel sektörün İstanbul’da yaptığı en büyük dönüşüm olan projenin 2. etabında toplam 205 daire yüzde 1 KDV avantajı sunuyor. Piyalepaşa İstanbul projesi şantiye alanında projenin detaylarını paylaşan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, hem kendi projelerinde, hem de Türkiye’nin her noktasında konut alıcısına önemli fırsatlar sunulduğunu vurguladı.
“Konut almanın tam zamanı” diyen Polat, “40 yıldır inşaatların içindeyim. Gerek kampanyalar, gerekse fiyatlara yansımayan maliyetler nedeniyle alıcı lehine önemli bir ortam var. Herkese bunu değerlendirmelerini tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

% 40 değer kazandı

Fiyatların nisan ayından sonra artmaya başlayabileceğini kaydeden Polat, “Konut ihtiyacı olan bu dönemi iyi değerlendirirse daha sonra başını vurmaz. Bizim gurbetçi vatandaşlarımız için de hükümetin çok ciddi düzenlemeleri oldu. Başka ülkelerde iyi tasarruflar yaptıklarını görüyoruz, ellerindekini gayrimenkule yatırmanın en iyi zamanı” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk etapta bulunan 400 dairenin 250’sini sattıklarını belirten Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, daha önce metrekaresi 7 bin 500 liradan başlayan konutların şu anda yüzde 40 değer kazanarak 10 bin 500 liraya yükseldiğini söyledi.
Projenin yeni etap özelinde uygulanan kampanyasında yüzde 35 peşin, 60 ay 0 faiz; yüzde 35 peşin 120 ay 0.45 faiz seçenekleri sunuluyor. Ödeme konusunda kişinin kesesine göre bir seçenek oluşturduklarını anlatan Yücel, Piyalepaşa İstanbul’da konutların metrekare birim fiyatının 10 bin 500 liradan, rezidansların ise 13 bin liradan başladığını ifade etti. İlk etap konutların 2018 yılında teslim edilmesi öngörülürken, ikinci etap konutlar 2019 yılında teslim edilecek.

Piyalepaşa Yönetim A.Ş.

Karma proje olan Piyalepaşa İstanbul’da yer altında 4 bin araçlık otopark, 550 metre uzunluğunda bir Alışveriş Sokağı ile otel, ticari alan bulunacak. Otoparka önem verdiklerini söyleyen Adnan Polat, toplam inşaatın yüzde 45’inin yer altında olduğunu kaydetti. Polat, tüm giderleri daha iyi yönetmek ve aidat oranlarını makul düzeyde tutmak içinse Piyalepaşa Yönetim AŞ’yi kurdukları bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Adnan Polat, kentsel dönüşüm konusunda karşı karşıya kaldıkları sıkıntıları hatırlatarak, proje alanındaki mülkiyetin tamamen kendilerinde olduğunu söyledi. Ticari alanların yapılacağı alanda yer alan 100 binayla ilgili çalışmalarının sürdüğünü anlatan Polat, “Bu üzerindeki daire sahibi ya da kiracıyla anlaşmalar sürüyor. Kimsenin gönlünü kırmadan halletmeye çalışıyoruz. Tapusu olanların kura çekimini 1 ay içinde yapacağız. Tapusu olmayanlarda ise şu anda TOKİ’nin biten projelerinde yerler öneriyoruz. Bir çoğu ise memleketlerine dönmek istiyor, ödeme yapıyoruz” açıklamasında bulundu.