Ekonomi Fırsatları iyi kullandı 3.4 milyar TL kâr etti

Fırsatları iyi kullandı 3.4 milyar TL kâr etti

08.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Fırsatları iyi kullandı 3.4 milyar TL kâr etti

Sabancı Holding’in, konsolide ana ortaklık net kârı, 2018 yılının 9 ayında geçen yıla göre yüzde 45 artarak 3.4 milyar TL oldu.

Haberin Devamı

Holdingin kombine satışları, bu yılın 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 33 artarak 62 milyar TL’yi aştı.

Yılın ilk 9 ayındaki faaliyet kârını yüzde 18 artırarak 7 milyar 856 milyon TL’ye çıkaran Sabancı Holding’in toplam varlıkları 444 milyar 9 milyon TL’ye ulaşırken, toplam konsolide ana ortaklığa ait öz kaynakları ise 28 milyar 781 milyon TL oldu.

Teknoloji hamlesi

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, bilanço açıklaması sonrası şunları kaydetti:

Son 3 ay ülke olarak karşılaştığımız zorluklar, bir taraftan tüm ekonomi paydaşları açısından olumsuz koşullar yaratırken, diğer taraftan da geçmişte olduğu gibi yapısal sıkıntılarımıza yönelik kalıcı çözümler üretmemiz açısından fırsatlar yaratmaktadır. Sürdürülebilir büyüme ancak bu dönemden çıkarılacak derslerle mümkün olacaktır. Türkiye kaliteli iş gücü, dinamik ekonomisi ve Avrupa pazarı içinde yer almasıyla yatımcıları cezbetme potansiyeli yüksek bir ülke. Öngörülebilir ve düşük enflasyon artan sürdürülebilir büyümede anahtar olacaktır. Üretimi yeniden kaldıraç olarak kullanarak, özellikle katma değeri yüksek üretime ağırlık vererek kalıcı büyüme zemininin tekrar yakalanabileceğine inanıyoruz. Biz de temelleri sanayiye ve üretime dayanan bir topluluk olarak, üzerimize düşeni yerine getirmek için yeni teknolojilerle geleceği yakalayan üretim modellerine odaklanıyoruz.”

Haberin Devamı

Doğru yolda ilerliyoruz

“Açıkladığımız başarılı sonuçlarımız doğru yolda olduğumuzun en güçlü göstergesi” diyen Mehmet Göçmen, “Katma değeri yüksek, verimli, yerli üretimle ve kaliteli hizmet anlayışı ile büyümeye devam ettik. 2018’in son döneminde de ülkemizin ekonomik gelişimine katkıda bulunma sorumluluğumuzla çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.