Ekonomi ‘Fon akışında artış sürecek’

‘Fon akışında artış sürecek’

10.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’ye fon akışının artacağını söyledi.

‘Fon akışında artış sürecek’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı Aklybek Japarov, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve iki ülke kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile iş insanları katıldığı ‘Türkiye-Kırgızistan İş Forumu’nda konuşan Cevdet Yılmaz, yatırım ortamını iyileştirmek için büyük gayret sarf ettiklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bu yıl gelişmekte olan ülkelere yönelik artması beklenen sermaye akımlarından, Türkiye hak ettiği payı alacaktır. Ülkemize gerek finansal alanda gerek doğrudan yatırımlar şeklinde daha fazla yatırım, fon akışı sağlanacaktır. Bunun emarelerini şimdiden görüyoruz.”

Yılmaz, ayrıca Kırgızistan’daki Türk yatırımlarının 2 milyar dolara yaklaştığını belirterek şöyle dedi: “Ülkemiz, Kırgızistan’a en çok yatırım yapan 5’inci ülke konumunda. Kırgızistan’da yaklaşık 2 bin kayıtlı şirketimiz bulunmakta. 2023 itibarıyla dış ticaret hacmimiz yüzde 42 arttı ve yıl sonu itibarıyla da 1.6 milyar dolar mertebesine yükseldi. Artık 2 milyar dolar çok erişilebilir bir hedef. Daha sonra da orta vadede 5 milyar dolar hedefine hep birlikte yürüyeceğiz.”