Ekonomi Ford'dan yeni fabrika yatırımı

Ford'dan yeni fabrika yatırımı

19.01.2012 - 15:59 | Son Güncellenme:

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, 2012’de Kocaeli’nde yeni bir fabrika yatırımı yapacaklarını belirterek, "Yüksek teknolojiyle donatacağımız yeni fabrikamız 110 bin araç üretim kapasitesine sahip olacak. Yeni hafif ticari araç için temelini atacağımız fabrika ile üçüncü üretim tesisimizi kurmuş olacağız" dedi.

Forddan yeni fabrika yatırımı

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Otay, 2011 yılında 17 yeni teknoloji, 8 motor seçeneği ve 7 yeni modeli pazara sunarak ticari, binek ve kamyon pazarlarında yeni rekorlar kırdıklarını kaydetti.

Otay, İnönü fabrikasında ürettikleri yakıt ekonomisi sağlayan Transit Duratorq motorların; Yeni Focus modelinin ve beraberinde getirdiği yüksek teknolojilerin, Kuzey Amerika’ya 90 bin adedi geçen Connect ihracatının, ihracatta 1,5 milyon sınırını aşmalarının, Global Cargo’daki büyüme stratejilerinin, 175 bininci Cargo teslimatının, başarılarının kilometre taşlarını oluşturduğunu anlattı.

2012’ye yeni bir marka söylemiyle girdiklerini belirten Otay, şunları kaydetti: "Hep ’Daha İleri’yi hedefleyen ’Go Further’, daha mükemmel ürünler geliştirmek, güçlü bir iş modeli oluşturmak, çalışanlarımız ve müşterilerimiz için daha iyi bir dünya yaratmak amacıyla her zaman daha ilerisini düşüneceğimizin sözünü veriyor. Yeni sloganımız, Ford ve Ford Otosan çalışanları olarak dahice ürünler üretmemiz gerektiğini, bu ürünleri erişilebilir kılacağımızı, müşterilerimize ve toplumumuza hizmet etmeye ne kadar inandığımızı gösteriyor.

Go Further, slogandan öte yaşam tarzımızı ve geçmiş başarılarımızla yetinmeyeceğimizi, daha başarılı olmak için daha ileri adımlar atmaya devam edeceğimizi anlatıyor. 2012’de ’Go Further’ dediğimiz bir konu da Kocaeli’nde yapacağımız yeni fabrika yatırımı. Yüksek teknolojiyle donatacağımız yeni fabrikamız 110 bin araç üretim kapasitesine sahip olacak. Yeni hafif ticari araç için temelini atacağımız fabrika ile üçüncü üretim tesisimizi kurmuş olacağız.

Yeni yatırımla birlikte üretim kapasitemiz 400 bine çıkacak." Nuri Otay, 2012 yılında, Türkiye’de otomotiv sektörünün 850 bin adet satış gerçekleştirmesini beklediklerini dile getirerek, "Bizim hedefimiz 128 bin perakende satış ile yine en çok satan marka olmak. İhracat konusunda ise Avrupa’da daralan pazarlara rağmen ülke ve model çeşitliliği sayesinde ihracatımızı 212 bin olarak planladık. Toplam satış hedefimiz 340 bin adet.

Gerek iç satış gerek ihracat başarılarını devam ettirerek 2012’de üretim adedimizi 288 bin olarak gerçekleştirmeyi ve yılın ikinci yarısında istihdamımızı büyütmeyi hedefliyoruz" dedi.