Ekonomi Fortis Bank'tan birleşme açıklaması

Fortis Bank'tan birleşme açıklaması

22.12.2009 - 18:33 | Son Güncellenme:

.

Fortis Banktan birleşme açıklaması

Fortis Bank, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ile birleşmelerine dair basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili olarak, "Olası bir birleşme halinde, birleşmenin hangi yapı altında olacağının kararlaştırılmadığını" bildirdi.

Fortis Bank’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, bir basın yayın organında yayımlanan "Bir Birleşme Bir Satın Alma" başlıklı Fortis-TEB birleşmesine ilişkin çıkan haberin doğruyu yansıtmadığı kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi: "Olası bir birleşme halinde, birleşmenin hangi yapı altında olacağının kararlaştırılmadığını, olası bir birleşme için anlaşılmış bir zaman çizelgesinin mevcut olmadığını, genel müdür değişikliğine ilişkin bir hususun görüşmelerin gündeminde bulunmadığını kamuya duyururuz.

Ayrıca, 22 Haziran 2009 tarihli Özel Durum Açıklamamızda da belirtildiği üzere; Fortis Bank A.Ş ve Türk Ekonomi Bankası A.Ş. çeşitli kurumsal yapılanma seçeneklerinin değerlendirilmesi için gerekli bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla bir gizlilik anlaşması akdedilmiş olup, ana hissedarlar arasındaki görüşmeler halen devam etmektedir." Konuya ilişkin aynı yöndeki bir açıklama da Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından KAP’a gönderildi.

Yazarlar