Ekonomi Fortis Türkiye: Karar bizi etkilemiyor

Fortis Türkiye: Karar bizi etkilemiyor

15.12.2008 - 15:50 | Son Güncellenme:

.

Fortis Türkiye: Karar bizi etkilemiyor

Fortis Türkiye, Brüksel Temyiz Mahkemesi’nin Fortis’in satışına ilişkin kararının, Fortis Türkiye’nin günlük operasyonları, müşterileri ve çalışanları açısından herhangi bir değişiklik getirmediğini bildirdi.
Fortis Türkiye’den yapılan yazılı açıklamada, Belçika Devletinin, 28 Eylül 2008 ve 10 Ekim 2008 tarihlerinde Fortis Bank A.Ş’nin büyük hissedarı (yüzde 94,1) konumunda bulunan Fortis Bank Belçika S.A./N.V’nin yüzde 99,93 hissesini, Fortis Grubu’ndan satın aldığı hatırlatıldı.
Belçika Devletinin, 10 Ekim 2008 tarihinde, BNP Paribas ile yapmış olduğu anlaşma uyarınca, Fortis Bank Belçika’nın yüzde 75 hissesini, BNP Paribas’a sattığı ve söz konusu işlemin 2008 yılı aralık ayı içerisinde tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.
Brüksel Temyiz Mahkemesi’nin, "Sözü geçen hisse devrinin en geç 12 Şubat 2009 tarihinde gerçekleştirilecek olan Fortis Grup Genel Kurul toplantısında onaya sunulması" yönünde karar aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"BNP Paribas ile yürütülen hisse devri işlemleri sürmekte olup, işlemlerin tamamlanması ileri bir tarihe ertelenebilir. Bu süreç içerisinde, Fortis Bank Belçika’nın yüzde 99,93 hisse sahibi, Belçika Devleti olmaya devam edecektir.
Önemli bir diğer nokta ise Fortis Bank Belçika reytinglerinin pozitif görünümünün değişmediğidir (S&P / A positive; Moody;s / A1 possible upgrade;
Fitch / A positive).
Söz konusu karar, Fortis Türkiye’nin günlük operasyonları, müşterileri ve çalışanları açısından herhangi bir değişiklik getirmemektedir."