Ekonomi Franchising Nedir, Franchise Almak Ve Vermek Karlı Mıdır? Franchising Özellikleri Nelerdir?

Franchising Nedir, Franchise Almak Ve Vermek Karlı Mıdır? Franchising Özellikleri Nelerdir?

11.06.2021 - 15:30 | Son Güncellenme:

Franchising son zamanlarda birçok kişinin karşılaştığı kelimeler arasında yer almaktadır. Günlük hayatta sıklıkla karşılaşılan kelimeler arasında bulunan franchise kelimesi ile ilgili olarak siz de bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Franchising nedir, franchise almak ve vermek karlı mıdır? Franchising özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Franchising Nedir, Franchise Almak Ve Vermek Karlı Mıdır Franchising Özellikleri Nelerdir

Franchising, günümüzde oldukça popüler bir hale gelmiştir. Temel olarak bir pazarlama sistemi olarak ifade edilebilir. Sözleşmeye dayalı olarak gerçekleştirilmektedir. 

Haberin Devamı

Franchising Nedir, Franchise Almak ve Vermek Karlı mıdır?

Franchising kelimesi imtiyaz vermek manasında kullanılmakta olan bir kelimedir. Bir markanın belirli bir sözleşmeye ve şartlara bağlı olarak maddi bir bedel karşılığında yatırımcılara markasını kullandırması olarak ifade edilebilir. Dilimizde ki kullanımı ile bayilik açmak şeklinde de bilinmektedir. 

Kişi kendi işletmesini kurabilir veya franchise almayı tercih edebilir. Her ikisinin de karları ve zararları bulunmaktadır. Franchise vermek ise büyük markaların genel olarak tercih ettiği bir durumdur.

Franchising Özellikleri Nelerdir?

Bir markanın bir bedel karşılığında belirli bir süre ve sınırlar çerçevesinde bağımsız yatırımcılara markasını kullandırması olarak bilinmektedir.