Ekonomi Fransa’ya hücum

Fransa’ya hücum

15.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde etmesiyle turizmciler tur hazırlığına başladı. 10 Haziran-10 Temmuz arasında oynanacak maçlar için taraftarlar Fransa’ya akacak

Fransa’ya hücum

A Milli Futbol Takımı’nın salı gecesi İzlanda’yı 1-0 yenerek, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ne katılma hakkı kazanmasına turizmciler iki kere sevindi. Maçta son düdük çalar çalmaz tur hazırlıklarına başlayan turizmciler, ön elemeler ve final karşılaşmaları için planlamalarını yaptılar. 10 Haziran ile 10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda taraftarlar hem Milli Takımı destekleyecek, hem de Paris’i gezme imkanı bulacak.

Haberin Devamı

Maç biter bitmez hazırlıklara başladıklarını belirten Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, “Gece boyunca arkadaşlarımızla yazışarak şampiyona dahilindeki turlar için neler yapabilir diye fikir alışverişinde bulunduk. Sabah olunca da hemen havayolu şirketleriyle irtibata geçtik” dedi.


Final turları hazır

Bir ay sürecek Avrupa Şampiyonası için düzenleyecekleri turları iki gruba ayırdıklarını kaydeden Tekin, “İlk tur programımızı, Milli Takım’ın finallere kalacağı senaryosuna göre çeyrek final, yarı final ve final tarihlerine göre hazırladık. Aralık ayında yapılacak kura çekiminden sonra da ön eleme maçlarına yönelik turlar hazırlayacağız” diye konuştu.


‘Eşler de katılıyor’

Şampiyonanın Fransa’da olmasının turizm şirketleri açısından büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan Tekin, “Çünkü Fransa çok iyi bildiğimiz ve en çok tercih edilen destinasyonlardan biri. Şampiyona için hazırlanan turlara bu durumda eşler de katılacak. Bu da bizim açımızdan başka bir avantaj” dedi.

Haberin Devamı


‘300 euro’dan başlar’

Maç tarihleri belirlendikçe tur paketlerinin netlik kazanacağını ve duyurusunu yapacaklarını kaydeden Tekin, “Ön eleme dönemindeki turlar çok yüksek fiyatlı olmaz. Çeyrek finalden sonra heyecanın artmasına paralel fiyatlar biraz yükselebilir. 3-4 gecelik turlar için 300-400 euro’luk paketler düşünülüyor. Birbirine yakın maçlar olursa daha uzun gecelemeli paketlerimiz de olacak” diye konuştu.

Etstur Yurtdışı Operasyon Müdürü İlker Lanacı, “Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’na katılacağı önceki akşam belli oldu. Bizim zaten daha öncesinden bir altyapı hazırlığımız vardı” dedi. Lanacı, şunları söyledi:


Ek seferler konulacak

“Şimdi hızlıca hem tarifeli uçaklar, hem de charter seferleri düzenlemek için havayolu şirketleriyle görüşecek ve son planlamamızı yapacağız. Bizim Etstur Yurtdışı bölümü olarak düzenlediğimiz turlara katılan misafirlerimizin sayısı oldukça büyük. Bu nedenle operasyonumuz açısından çok bir gelir getirmez, böyle bir beklentimiz yok. Ama bizim için prestij ve gurur kaynağı olan Milli Takım’ın yanında olmak isteyen bütün misafirlerimize en iyi hizmeti vermek için çalışacağız.”

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası turnuva tarihleri

10-22 Haziran: Grup maçları
25-27 Haziran: Son 16 turun maçları
30 Haziran-3 Temmuz: Çeyrek final maçları
6-7 Temmuz: Yarı final maçları
10 Temmuz: Final maçı