Ekonomi Galip Öztürk, ilanla kendini savundu

Galip Öztürk, ilanla kendini savundu

14.04.2009 - 00:25 | Son Güncellenme:

Borsa tarihine ikinci “keriz silkeleme operasyonu” olarak geçen ve 54 kişinin gözaltına alındığı operasyonun kilit ismi Van Et ve Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk, gazetelere verdiği ilanla kendini savundu.

Galip Öztürk, ilanla kendini savundu

Öztürk’ün verdiği ilanda şöyle denildi: “Turizm, finans, hizmet ve reel sektörlerde yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren grubumuz, büyüme hızımızı hazmedemeyen grup, kişi veya kuruluşların attığı asılsız iftiralarla daha önce de gündeme taşınmıştı. Her biri takipsizliklerle sonuçlanan bu süreçler haklılığımızı ortaya koymuştur. Borsada işlem gören Van Et hisselerinin son 4 ayda değer kazanmasının altında yatan temel neden, iddia edildiği gibi manipülasyonlar değil, 463 milyon lira cirolu Metro Turizm Organizasyon A.Ş.’nin, Van Et tarafından SPK onayıyla satın alınması ve maden, enerji, kargo gibi iştirak firmalarının önemli ve kârlı proje yatırımlarına hızla devam etmesidir.”
Borsada hisse toplayarak Van Et’in yüzde 70’ini ele geçiren Öztürk’ün hissedarı olduğu Otagar’ın halka açılmasına SPK izin vermemişti. Öztürk, geçen ay 463 milyon lira cirosu olan Metro Turizm’i, 45 milyon lira cirosu olan Van Et’in çatısı altına aldı. Bu operasyon, Metro Turizm’in dolaylı halka açılması olarak değerlendirildi. Van Et, dün de İMKB’ye yaptığı açıklamada, sermaye artırımı yoluyla oluşacak payların bir kısmının yabancı bir ortağa satılmasına karar verildiğini bildirdi.