Ekonomi Gaz-fren kavgası yapılırken vatandaş duvara tosladı

Gaz-fren kavgası yapılırken vatandaş duvara tosladı

01.10.2012 - 12:11 | Son Güncellenme:

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar son dönemde yapılan zamları eleştirerek hükümetin beceriksiz yönetiminin bedelini vatandaştan çıkarma alışkanlığından vazgeçilmesini belirti, vatandaşın zam duyacağız diye Başbakanı TV’de izlemekten çekindiğini iddia etti.

Gaz-fren kavgası yapılırken vatandaş duvara tosladı

Karapınar yazılı açıklamasında, Hükümetin ekonomide kötü yönetiminin faturasını zamlarla vatandaşa çıkarmak istediğini öne sürerek hükümeti eleştirdi. Karapınar "Hükümet ekonomiyi iyi yönetemedi. Şimdi faturasını vatandaşa zamlarla çıkartıyorlar. Bakanlar ekonomide gaz fren kavgası yaparken vatandaş duvara tosladı haberleri yok. Bütçe açığını kapatmak için vatandaşın cebini delmek gibi yöntemin uygulanmasının sonucu milletin sefalete doğru sürüklenmesi olacaktır. İktidar bu tutumundan vazgeçmelidir" dedi.

Elektriğe doğalgaza ve benzine çok zam yapılmasına rağmen, memur maaşlarının artırılmasına sırt çevrildiğini öne süren Karapınar “Sayın Başbakan bu aralar televizyona çıktığında sürekli zamlardan söz ediyor. Millet yeni bir zam haberi duyacağı kaygısıyla Başbakanı televizyonda izlemeye çekinir oldu. Her kriz döneminde vatandaşın sırtına yüklenilmesi doğru bir yaklaşım değildir” görüşünü savundu.