Ekonomi Geleneksel tatlara modern dokunuş

Geleneksel tatlara modern dokunuş

21.08.2009 - 01:05 | Son Güncellenme:

Türk kahvesi yapan, Türk usulü çay demleyen, yoğurt yapan mutfak aletleri tüketiciler tarafından ilgi görünce, geleneksel lezzetlerin pratik şekilde hazırlanmasına yardımcı olan ev aletlerinin sayısı da günden güne arttı

Geleneksel tatlara modern dokunuş

Uzunca bir süredir evlerde yer alan elektrikli kahve öğütücü ve son krizle birlikte yıldızı parlayan ekmek yapma makinesine, fırına gerek duymayan tandır makinesi, kıvamını tutturmak için ocak başında beklemeye son veren pilav pişirici, gibi yenilikler de eklendi.
Hatta ramazan sofralarının vazgeçilmezi pide için artık fırında kuyruğa girmeye gerek kalmadı. İşte raflarda yer alan ürünlerden bazıları...

Haberin Devamı

İçli köfte artık kolay!
Arzum’un Kıymacı adlı makinesi hazırlanması zahmetli içli köfteyi evde kolaylıkla yapma imkânı sağlıyor.
İçli köfte şekillendirici aparatının yanı sıra sosis-sucuk aparatıda olan makine üç farklı boyutta et kıyma diskine sahip.

Evde taze kahve rüzgârı
Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır diyen tiryakiler artık kahvelerini kendileri öğütebiliyor. Arzum Mulino kahve öğütücüsünde kuruyemiş de öğütülüyor. Tefal’e ait üründe de yine kahvenin yanı sıra biber, badem, ceviz öğütmek mümkün.

Pratik tandır
Profilo elektrikli tandırda sote, ızgara ve kızartma yapmak mümkün. Özellikle yaklaşan ramazan bayramında misafirlerine farklı menüler sunmak isteyenler için ideal olan tandırda farklı amaçlar için iki ayrı ızgarası bulunuyor. İsteğe göre yiyecekleri buharda pişirebilme özelliği de bulunan ürün özel yapışmaz malzemesi sayesinde yiyecekleri sağlıklı bir biçimde yağsız ve az yağlı pişirebilme olanağı sunuyor. Her türlü pişirme tekniğine uyum sağlayan elektrikli tandırın, bulaşık makinesinde yıkanabilen haznesi mevcut.

Haberin Devamı

Pilav tane tane!
Tefal’in pilav pişiricisi kıvamı ya tutmazsa endişeleriyle pilav yapmak istemeyenler ya da ocak başında vakit geçirmekten hoşlanmayanlar için ideal. Yapışmaz kaplama hazneye sahip cihazın otomatik pişirme, sıcak tutma fonksiyonları var. 3.2 litre kapasiteli tencerenin iç haznesinde pirinç ve su göstergeleri yer alıyor. Modele göre değişmekle birlikte buharda yemek pişirmek de mümkün.

Ev yapımı ramazan pidesi
Ekmek makinelerine yenisini ekleyen Moulinex’in yeni ürünü baget ekmeğin yanı sıra pide de yapabiliyor. Üç farklı gramaj seviyesi ve yine üç farklı kızrma derecesi olan makinenin pişirmeyi izlemeyi kolaylaştıran gözlem penceresi bulunuyor. Ürünü alanlara ekmek tarifleri içeren bir kitap hediye ediliyor.

Kıvamında, tadında!
Süt ve bir kaşık yoğurt mayasıyla damak tadınıza uygun ev tipi sade ya da meyveli yoğurt yapmak mümkün. 2 litrelik kapasiteye sahip olan Sinbo yoğurt makinesinde istenilen kıvama göre ayarlama yapılabiliyor. Tefal ve Arzum’da ise farklı sayılarda bulunan kaplar tüketimde kolaylık sağlıyor. Makineler kıvam işlemi tamamlandığında otomatik olarak kapanıyor.