Ekonomi Gençlere siber güvenlik eğitimi

Gençlere siber güvenlik eğitimi

05.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkcell ile üniversite öğrencileri ‘zafiyet avcısı’ oluyor. Turkcell, Üniversiteler Zafiyet Avcılığı Programı (Unibounty) yarışması ile lisans ve yüksek lisans öğrencilerine deneyim kazanma fırsatı sunuyor.

Gençlere siber güvenlik eğitimi

Siber güvenlik uzmanlarının gelişimine katkı sağlayan program kapsamında, Türkiye’de üniversitelere yönelik ilk kez ‘zafiyet avcılığı’ (bug bounty) yarışmaları gerçekleştiriliyor. Turkcell, bu programla tüm lisans ve yüksek lisans öğrencilerini siber güvenlik alanında eğitmeyi ve desteklemeyi amaçlıyor. Yüksek katılımın beklendiği Unibounty’nin uzun dönemli bir program olması ve başvuru rakamlarına göre eğitimin sürekliliği hedefleniyor.

Haberin Devamı

Farkındalık artacak

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, üniversite öğrencilerine uygulamalı deneyimler kazandırarak bilgilerini pekiştirmeyi ve onları iş hayatına hazırlamayı önemsediklerini söyledi. Sezgin, “Bu programla tüm lisans ve yüksek lisans öğrencilerini siber güvenlik alanında desteklemeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda zafiyet avcılığı programlarında Turkcell’in ülkemizde öncü bir rol oynamasını hedefliyoruz. Programla, Turkcell uygulamalarının birçok zafiyet avcısı tarafından test edilmesini sağlayacağız. Odak alanlarımız ise Turkcell ekosistemi içerisinde yer alan tüm dijital servisler olacak. Dünyanın ilk dijital operatörü olma vizyonumuz doğrultusunda, Türkiye’de siber güvenlik farkındalığının ve bilincinin yaygınlaşması, siber güvenlik alanında yetişmiş iş gücünün artırılması için katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Turkcell bünyesindeki siber güvenlik uzmanları tarafından verilen zengin içeriğe sahip eğitimlere katılan tüm katılımcılar, Turkcell Akademi Katılım Sertifikası’na sahip olabilecek. Siber güvenliğe ve zafiyet avcılığını öğrenmeye meraklı tüm genç yetenekleri Unibounty Programı’na bekliyoruz” dedi.