Ekonomi Girişimciler için iş birliği yaptılar

Girişimciler için iş birliği yaptılar

24.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanofi Türkiye’nin 2019 yılında hayata geçirdiği PharmUp Girişimcilik Programı, sağlık sektörüne yönelik çözümler geliştirebilecek her alandan ve sektörden girişimciyi 3 yıldır bir araya getiriyor.

Girişimciler için iş birliği yaptılar

Şirket, 2022 itibarıyla PharmUp’ı Türkiye merkezli çok paydaşlı bir girişimcilik platformuna dönüştürme çalışmalarına başladı. Bu kapsamda PharmUp Hub Platformu hayata geçirildi. PharmUp Hub çatısı altında Sanofi Türkiye, Türk Telekom’un kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures ile sağlık alanındaki girişim ekosistemini güçlendirecek bir iş birliğine imza attı.

Haberin Devamı

İş birliği kapsamında, girişimciler için proje geliştirme süreçlerinin desteklenmesi ve bilimsel bir platform oluşturularak, katma değerli inovasyon ve teknoloji tabanlı projelerin ürüne dönüştürülmesi hedefleniyor. İki kurum arasında başlayan iş birliği sürecinin ardından platformun; teknoparklar, ortak kuluçka merkezleri ve özel sektörün katılımlarıyla genişlemesi amaçlanıyor.

Sanofi Türkiye Ülke Başkanı ve Sanofi Türkiye, Afrika ve Orta Doğu Temel Ürünler Başkanı Cem Öztürk, PharmUp Hub’ın kurumsal ortaklıkların yanı sıra üniversiteler ve kuluçka merkezleri ile iş birliği içinde, start-up’lara laboratuvarlar, tematik inovasyon programları, atölyeler, uzman desteği ve bilgi kaynakları sağlayan inovasyon platformu olduğunu belirterek, “TT Ventures ile yaptığımız iş birliği, hedefimizi gerçekleştirmede attığımız önemli bir adım” dedi. TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan da, “Sanofi ile başlayacak olan bu iş birliğimizin yakın dönemde Türkiye dışına da çıkarak kendisine global arenada yer bulacağına inanıyoruz” diye konuştu.