Ekonomi Girişimciliğin kalbi İstanbul’da atacak

Girişimciliğin kalbi İstanbul’da atacak

06.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en kapsamlı girişimcilik ekosistemi paydaş toplantısı olarak kabul edilen Global Girişimcilik Kongresi (Global Entrepreneurship Congress - GEC), 16-19 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Girişimciliğin kalbi İstanbul’da atacak

170’i aşkın ülkeden 3 binden fazla katılımcının yer aldığı kongrede 300’den fazla uluslararası uzman konuşmacı, 150’den fazla oturumda izleyicilerle buluşacak. Kongrenin stratejik partnerliğini ise Koç Holding ve Sabancı Holding üstleniyor, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen de kongrede söz alacak.

Haberin Devamı

8 milyon TL’lik bütçe

İstanbul Organizasyon Komitesi Platform Başkanı Ali Sabancı, düzenlenen basın toplantısında, “Kongre 8 milyon TL’yi bulan bir bütçeyle gerçekleştiriliyor. 16-19 Nisan’da tüm dünyada girişimcilik gündemini İstanbul’da birlikte belirleyeceğiz” dedi.

Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, “Türkiye’den daha çok global girişimci çıkarabilmemiz için sektörel öncelikler belirlemeli ve odaklanmalıyız” diye konuştu.

Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, “GEC18IST Türkiye’deki deneyimi küresel paydaşlara aktarma fırsatı yakalayacağımız çok güçlü, yeni işbirliklerine zemin hazırlayacak” dedi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “İstanbul’u küresel girişimcilik merkezi yapmak ve 2023’e kadar çok sayıda unicorn çıkarmak için çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, “Kongreyi İstanbul’un küresel girişimcilik merkezi olmasının önemli adımı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Koç Holding Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü, “Kongre, Endüstri 4.0, eğitim, sağlık, gıda, su ve diğer sorunlara çözüm bulmak için bir fırsat yaratacak” dedi.

Girişimcilik liderleri...

GEC Platform Genel Müdürü Didem Altop kongrede söz alacak konuşmacıları şöyle sıraladı: “Muhtar Kent (Coca Cola YK Başkanı), Guy Peri (P&G Chief Data Officer), Fadi Ghandour (Wamda Capital Chairman), Jeff Hoffman (Colorjar YK Başkanı), Yossi Vardi (4 Years From Now YK Başkanı), Daniel Isenberg (Babson Üniversitesi Girisimcilik Ekosistemi Projesi YK Başkanı), Christopher Schroeder (Yatırımcı ve ‘Startups Rising’ kitabı yazarı), Kristen Schrieber (AB KOBİ Komisyon ve Politikalar Başkanı), Alex Salkever (Futurist ve ‘The Driver in the Driverless Car’ kitabı yazarı) ve Zainab Salbi...”