Ekonomi Girişimcilik G20’sinde Türkiye’yi temsil etti

Girişimcilik G20’sinde Türkiye’yi temsil etti

07.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

G20 ülkelerinin genç girişimcileri temsil eden sivil toplum kuruluşlarının liderleri, G20 Genç Girişimciler İttifakı (G20YEA) Hamburg Bildirisi’ne imza attı.

Girişimcilik G20’sinde Türkiye’yi temsil etti

Almanya’da imzalanan bildiri için Türkiye’yi, Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) temsil etti. TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel’in öncülük ettiği heyette, TÜGİAD Genel Başkan Yardımcısı ve G20 YEA Türkiye Başkanı Gürkan Yıldırım ile birlikte yönetim kurulu üyeleri yer aldı. Ekonomik yenilenme, iş yaratma, yenilikçiliği destekleyen G20YEA, sosyal değişimin itici gücü olarak genç girişimciliği daha fazla teşvik etmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

3 alan belirlendi

G20YEA’nın, küresel değişimi hızlandırmak için fikirlerini B20 ve G20 liderleriyle paylaşmak üzere dünyanın en iyi yüzlerce genç girişimcisini her yıl bir araya getirdiğini belirten Nilüfer Çevikel, yapılan görüşmeler sonucunda bildiride üç öncelikli alan belirlediklerini ve bu alanları destekleyecek tavsiyeler oluşturduklarına değinerek, “Kapsayıcı bir küresel toparlanmanın teşvik edilmesi, barış ortamının sürdürebilir büyüme ve ekonomik kalkınmayı kapsayacak şekilde desteklenmesi, sürdürülebilir bir gelecek için iklim ve enerji girişimciliğin sağlanması ön plana çıkardığımız üç konu. Başlıklar 2030 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri gözetilerek hazırlandı” dedi.