Ekonomi ‘Gizli bahçe’deki yeni villaları satışa çıkardı

‘Gizli bahçe’deki yeni villaları satışa çıkardı

25.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yılı 1500 konut satışı ve 420 milyon lira ciro ile kapatan Dumankaya İnşaat, bu yıl yüzde 38 büyümeyle 580 milyon lira ciro hedefliyor. Firma bu hedefe ulaşmak için ilk planda Tuzla Aydınlı’daki villaları satışa çıkardı

‘Gizli bahçe’deki yeni villaları satışa çıkardı

Geçtiğimiz yıl 1500 konut satışıyla 420 milyon lira ciro gerçekleştiren Dumankaya, yeni projesini satışa çıkardı. Firma Tuzla Aydınlı’da gerçekleştirdiği Gizli Bahçe Villa projesinde inşaatı tamamladıktan sonra resmi satışları başlattı.
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, ilk kez bir projede inşaatı tamamladıktan sonra satışlara başladıklarını belirterek, 51 dönümlük arsada yaptıkları projeyi uygun fiyatlarla satışa çıkardıklarını söyledi. Uğur Dumankaya, Aydınlı bölgesinde çok sayıda konut inşa ettiklerini ve bölgenin ‘gizli bahçe’ olarak anıldığını ifade ederek, her geçen gün değerlenen bölgenin yatırımcılar için de cazip hale geldiğini vurguladı.

Ödeme 2 yıl ertelendi
Tuzla Aydınlı’da inşa edilen ve iskanı alınmış teslime hazır Gizli Bahçe’de villalar için özel bir ödeme planı oluşturuldu. Yüzde 16 civarında avantajlı fiyatlarla satış yaptıklarını belirten Uğur Dumankaya, “Ödeme noktasında da farklı bir alternatif geliştirdik. Villa sahibi olmak isteyenler bedelin yarısını ödediklerinde geri kalan miktarı isterlerse 2 yıl sonra ödeyebiliyor" dedi.
Dumankaya İnşaat Satış Müdürü Soner Keleş, villaların her birinin kendine özel havuzları ve kapalı otoparkları bulunduğunu belirterek, “Satışlarda yüzde 16’ya varan indirim yapıyoruz. KDV dahil fiyatlar 1 milyon 175 bin lira ile 1 milyon 375 bin lira arasında değişiyor. 51 bin metrekare arsa içinde toplam 50 villa yer alıyor” dedi.
Her villanın en az 350 metrekarelik bahçenin içinde yer aldığını dile getiren Soner Keleş, “Kaliforniya mimarisiyle tasarlanan geniş bahçeli villalar 256, 267 ve 271 metrekare olarak tasarlandı. Sabiha Gökçen Havaalanı'na, üniversitelere ve yapılması planlanan teknoparka yakın lokasyonuyla da dikkat çekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘2014’e temkinli bir iyimserlikle bakıyoruz’
Son dönemde döviz piyasalarında yaşanan dalgalanmalara ilişkin görüşlerini dile getiren Uğur Dumankaya şunları söyledi:
“Dövizdeki yükselişi fırsata çevirenler ev almaya başladı. Bizde de ev alan kişiler arasında peşinatı dolar veya euro ile yapanlar oldu. Kurdaki yükseliş ve beraberinde konut kredi faizlerinde birden daha da artarsa o noktada dengeler değişebilir. Ancak şu an için biz Türkiye’nin önünün çok açık olduğunu düşünüyoruz. 2014’e temkinli bir iyimserlikle bakıyoruz. Yurtdışı piyasalarda önemli bir dalgalanma olmazsa içeride ekonomik olarak çok zorlanmayız.”

3 projeye başlayacak
Bu yıl 3 yeni proje için düğmeye bastıklarını açıklayan Uğur Dumankaya, bunlardan birisi ise Kuveytli yatırımcılarla hayata geçireceklerini söyledi. Bu projelerin, Bahçeşehir ve Sancaktepe gibi bölgelerde olacağına işaret eden Dumankaya, “9 projede ise inşaat devam ediyor. Teslim edeceğimiz konut sayısı ise 3 bin 84. Yeni projeler ve inşaatı devam eden konutlarla birlikte hedeflenen ciro ise 580 milyon lira” dedi.

Haberin Devamı

Arsa fiyatları patladı
Barış Dumankaya, Kurtköy ve Aydınlı’da arsa fiyatlarının oldukça yükseldiğine dikkat çekerek, “Kurtköy’de 2002’de metrekaresi 10 dolar arsalar 1500 dolar oldu. Aydınlı’da 5 yıl önce 100 dolar olan fiyat bugün 2 bin liraya yükseldi” dedi.

Yabancıya satışı arttı
Şirketin yabancılara yönelik satış rakamında da gözle görülür bir artış olduğuna işaret eden Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Barış Dumankaya, şirketin 2012’de yüzde 5 olan yabancıya satış oranını son dönemdeki alımlarla yüzde 17’ye çıktığını aktardı. Bu veriler ışığında yabancı yatırımcıların ön plana çıkmaya başladığına vurgu yapan Barış Dumankaya, sektörde son dönemde yaşanan gelişmelerin stokların erimesi için fırsat olduğunu söyledi.

Konut kredisi 101.4 milyar TL
Merkez Bankası istatistiklerine göre, 10 - 17 Ocak tarihleri arasında mevduat bankalarının tüketici kredileri yüzde 0,12 oranında düşüşle 236 milyar 629 milyon 423 bin liraya ulaştı.
Mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin
101 milyar 492 milyon 258 bin lirası konut kredilerinden oluştu.

Haberin Devamı

58 BİN KONUT SATIŞIYLA İSTANBUL 1’İNCİ OLDU
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılının 4. çeyreğine ilişkin Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. Buna göre, konut satışlarında İstanbul 58 bin 318 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 31 bin 785 konut satışı ile Ankara, 17 bin 316 konut satışı ile İzmir izledi. Aynı çeyrekte, en az satış ise 45 konut ile Ardahan’da gerçekleşti. Konut satışının en düşük olduğu diğer iller, 91 konut ile Hakkari ve 122 konut ile Muş oldu.
Söz konusu dönemde Türkiye’de ipotekli konut satışları sayısı 95 bin 482 oldu. Ülke genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı ise yüzde 33.8 olarak gerçekleşti. En yüksek ipotekli satış 23 bin 696 konut ile İstanbul’da görüldü. İstanbul yüzde 24.8 ipotekli satış payı ile Türkiye sıralamasında ilk sırayı aldı. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı ise yüzde 40.6 oldu.
Diğer satış türleri sonucunda 187 bin 353 konut el değiştirdi. Diğer konut satışlarında da İstanbul 34 bin 622 konut satışı ve yüzde 18.5 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 59.4 oldu.

Haberin Devamı

Kentlerin yeni vizyonu için çalışmalar yapıyor
2. İnşaat ve Konut Konferansı’nda Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, sürdürülebilir kentlerin nasıl planlanması gerektiğini anlattı.
Timur, sürdürülebilir ve futüristik kentler tasarlamak için gerçekleştirdikleri çalışmalar üzerinde durdu.
Timur, kamu, özel ve sivil sektörlerin işbirliği ile kentlerin geleceğini kurgulamak amacıyla; Kentsel Strateji Şirketi Kurucu Ortağı A. Faruk Göksu ile beraber hayata geçirilen Kentsel Vizyon Platformu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile yürütülen 81 Kent 81 Vizyon projesi kapsamında tüm illeri için kent vizyon planları hazırladıklarını belirtti.

Beylikdüzü’nde yüzde 5 peşinatla konut satıyor
Beylikdüzü’nde 3S Kale, Liv Yapı ve Gül İnşaat ortaklığında inşa edilen Kale Kent’te kampanyalı satışlar devam ediyor. Yüzde 5 peşinat ile konut sahibi olunabilen projede, peşin alımlarda indirim uygulanıyor.
1.471 konuttan oluşan Kale Kent’in arsa alanı 100 bin metrekare olarak belirlendi. 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinden oluşan proje, Beylikdüzü -Adnan Kahveci Mahallesi’nde yükseliyor. 2015 Aralık’ta tamamlanması hedeflenen projede dairelerin alanları 43 ile 222 metrekare arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Yüzde 10 indirim ve faizsiz taksit imkânı
Erko Şirketler Grubu - Emay İnşaat ortaklığında inşa edilen Brandium Ataşehir, Doğu Ataşehir’de konumlandırılıyor. 1+0, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire seçeneklerinden oluşan projede 1.150 daire yer alıyor. Peşin ve banka kredili ödemelerde yüzde 10 indirimin uygulandığı Brandium Ataşehir’de firma bünyesinde faizsiz taksit seçeneklerinin yanı sıra yüzde 1 peşinatlı ödeme seçenekleri sunuluyor. Konutların hemen teslim edildiği projenin arsa alanı 70 dönüm. 4 rezidans bloğundan oluşan projede açık yüzme havuzu, spa, tenis kortu, yürüyüş parkuru, okul, kapalı otopark, açık otopark ve deniz manzarası bulunuyor.

Soyak Soho’da yaşam şubat ayında başlıyor
Soyak’ın İstanbul’un merkezi noktalarından biri olan Zincirlikuyu’da yer alan ve Leed Gold sertifikası adayı Soyak SOHO projesinde yaşam şubat ayı itibariyle başlıyor.
77 rezidans daire ve 4 bin metrekarelik ofisten oluşan Soyak Soho’da, rezidans ve concierge hizmetleri sunuluyor. 7 katlı butik projenin rezidans kısmı, büyüklükleri 65 ile 252 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 1+1 dubleks ve 3+1 dubleks rezidans dairelerden meydana geliyor. Yaklaşık 5.000 metrekarelik arazi içerisinde yer alan Soyak Soho’da her rezidansın tahsisli otopark yeri ve depo alanı bulunuyor.