Ekonomi Godiva’nın en ucuzu 6 TL, içinde ‘Haremlique’ var

Godiva’nın en ucuzu 6 TL, içinde ‘Haremlique’ var

08.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Godiva, Türkiye’deki ilk mağazasını Şeker Bayramı’na yetiştirdi. Nişantaşı’nda açılan mağazanın içinde şirketin yeni konsepti olan Godiva Cafe de bulunuyor

Godiva’nın en ucuzu 6 TL, içinde ‘Haremlique’ var

Ülker’in 2007’de bünyesine kattığı Belçikalı lüks çikolata devi Godiva, üç yılın ardından Türkiye’deki ilk mağazasını İstanbul, Nişantaşı’nda açtı. Ülker grubuna geçmesinin ardından büyüme stratejisi doğrultusunda New York, Londra, Paris gibi büyük şehirlerin yanı sıra yurtdışında yeni pazarlara açılma kararı alan, sonrasında Çin pazarına giren Godiva şimdi de Türkiye’de.
Nişantaşı’ndaki ilk mağazada Türkiye’ye özel satış uygulamalarının yanı sıra şirket için yeni bir konsept olan “Godiva Cafe” de yer alıyor. Dünyanın önemli şehirlerinde 450 mağazası bulunan Godiva, Nişantaşı’nın ardından İstanbul’da Bağdat Caddesi ve Akmerkez’de de mağaza açacak.
Yıldız Holding Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, “Godiva Türkiye’de çok sık soruluyordu. İnsanlar Godiva çikolatalarını yurtdışı seyahatlerinden dönüşte getirebiliyordu. Şimdi rahatlıkla ulaşabilecekler.”
Godiva’nin ilk mağazasında çikolata ürünlerinin yanı sıra gümüş tepsiler, özel kaseler ve çay-kahve setlerinin de satışı yapılıyor.
Mağazada Caroline Koç’un sahibi olduğu Haremlique tarafından üretilen özel pakette çaylar satılıyor. Bu çayları cafe bölümünde içmek de mümkün. Dünyada Godiva mağazalarını çikolataya batırılmış çilekler süslerken, Türkiye’de çileklerin yanına kurutulmuş kayısıya batırılmış beyaz çikolatalar da satılıyor.

Kilosu 189 lira
Godiva mağazasında en ucuz ürün 6 liraya satılan küçük pakette çikolata olurken, bayram için en ucuzu 35 lira etiketli kare çikolatalar da bulunuyor. Mağazada çikolatanın kilosu ise 189 liradan satılıyor.


Tiffany’den kız isteme tepsisi!
Godiva, Türkiye’de kız isteme ve özel günlerde uygulanan gümüş tepsi içinde çikolata konseptinden yola çıkarak, hediyelik eşya bölümünde lüks gümüş tepsiler de satıyor. Bunların en ucuzu 300 TL. Christofle, Tiffany markalı gümüş tepsilerin içine çikolata alıp özel paket yaptırmak mümkün.
Godiva Cafe’nin içinde ise çikolata bisküvi ve içecek satılıyor. Bir porsiyon çikolata 6 lira, bir bardak kahve ise 8 lira. Godiva’da ilk gün en çok satan ürün ise bitter çikolata oldu. İlk gününde mağaza yoğun ilgi gördü.