Ekonomi Gölcüklü Transit, Ford’u Avrupa’da liderliğe taşıdı

Gölcüklü Transit, Ford’u Avrupa’da liderliğe taşıdı

31.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yılın ilk 9 aylık sonuçlarını açıklayan Ford Motor Company, üçüncü çeyrekte Avrupa’da ciddi bir karlılığa imza attığını bildirdi. Şirket, büyük bölümü Gölcüklü Transit ailesinden oluşan ticari araçlarıyla da, Avrupa’nın ticari araç lideri olmayı sürdürdü

Gölcüklü Transit, Ford’u Avrupa’da liderliğe taşıdı

Avrupa’nın bir numaralı otomotiv üretim üssü durumundaki Türkiye’de üretilen araçlar, ana firmaları da başarıya taşımaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk 9 aylık sonuçlarını açıklayan Ford Motor Company, özellikle ABD’deki harcamaları nedeniyle dünya çapındaki gelirlerinde düşüş olduğunu belirtirken, Avrupa’daki karlılığını ciddi oranda artırdığını duyurdu.

Haberin Devamı

Uzun süre Avrupa’da kar edemeyen Ford Motor Company, yılın üçüncü çeyreğinde karını 9 milyon dolardan 138 milyon dolara taşıdığını bildirirken, ticari araç sınıfında da liderliğini sürdürdü. Ford, bu yılın 9 aylık döneminde Avrupa’daki ticari araç satışlarını yüzde 18 artırarak 247 bin adede ulaştırırken, bu satışların yaklaşık 219 bin adetlik bölümü Gölcüklü Transitlerden oluştu.

Temel taşı

Bunun şirket açısından önemli bir başarı olduğunu belirten Ford Avrupa Ticari Araçlar Genel Müdürü Hans Schep, “Transit modelleri, bu başarımızın temel taşıdır” ifadesini kullandı.
Otomotiv Sanayii derneği verilerine göre Ford Otosan, bu yılın ilk 9 aylık döneminde 241 bin 500 adet araç üretti. Bu üretimin yaklaşık 3 bin 500 adedi Cargo kamyonlardan oluşuyor. Bununla birlikte Ford Otosan, iç pazarda yaklaşık 41 bin adet yerli Transit satışı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Gölcüklü Transit, Ford’u Avrupa’da liderliğe taşıdı

Yeni bir dönem başlatacak

Ford, Türkiye’de yeni model atılımından showroom ve satış konseptine, müşteri memnuniyetine kadar bir dizi yenilik başlatıyor. Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, pazara sunulan yeni modellerin yanı sıra, müşterilere yönelik yeni satış ve satış sonrası hizmetleriyle fark yaratacaklarını söyledi.

2020 yılına kadar, aralarında performans araçlarının da bulunduğu 12 yeni modeli Türkiye pazarına sunacaklarını kaydeden Yücetürk, “Ford denilince akla, her geçen gün teknolojileri, güvenliği, donanımları ve tasarımıyla ileriye giden, cesur ve heyecan verici bir marka gelecek. Mevcut ve yeni müşterilerimizin, iyi tanıdıkları Ford’a ‘bir başka’ bakmasını sağlayacağız. Bunu ‘mükemmel” müşteri deneyimi’ ile birleştireceğiz” dedi.

Bayiler değişiyor

Bayilerin de Ford’un yeni yüzünü yansıtacak biçimde şekillendirildiğini söyleyen Yücetürk, “Bu yeni konsepte FordStore adını verdik. Ford’un Avrupa’daki seçkin bayilerinde başladığı yeni müşteri deneyimi uygulamasını, Türkiye’de 3 noktada uygulayacağız. Müşterilerimiz, bu bayilerimizde mevcut otomobil ve ticari ürün portföyümüzün yanı sıra, Edge, Mustang, ST serisi ve RS performans modellerimizi sadece bu bayilerimizde görebilecek. Ayrıca lüks ‘Vignale’ araçlarımız için de showroomlarda özel teknolojik bir alan oluşturduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ücretsiz “Ford LifeCard” uygulamasını da hayata geçirdiklerini anlatan Yücetürk, bu kart sahiplerine gerektiğinde bir üst model ikame araç, 5 yıldızlı otel konaklaması gibi imkanlar sunduklarını hatırlattı.

Kurlar belirleyecek

Bu yılın ilk 9 ayında yaklaşık 78 bin adetlik satışa ulaştıklarını kaydeden Özgür Yücetürk, “Yıl sonu hedefimiz yine 100 bini aşmak. Geçen yılki gibi 120 binleri bulabiliriz. Yılın sonunda pazarın 1 milyonu bulması da olası. Ancak pazarın durumunu kurlar belirler. Zira kurların yıl sonuna kadar nasıl bir seyir izleyeceği önemli” diye konuştu.

Yabancı ortaklarının, Türkiye pazarını ve gelişmeleri izlediklerini belirten Yücetürk, “Ancak 15 Temmuz ve diğer olumsuz gelişmelerin ardından, otomotiv pazarının bu kadar kısa sürede düzelmesine şaşırdılar” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Lüks, dizel ve çok öfkeli!

Gölcüklü Transit, Ford’u Avrupa’da liderliğe taşıdı

Bentley’nin ilk SUV modeli olan Bentayga’nın dizel versiyonu, gücü ve performansıyla dikkat çekiyor.
Dünyanın en hızlı ve en güçlü lüks dizel SUV’si olarak ünlünmeye aday Bentayga, bu gücünü, üç farklı besleme sistemine sahip 4.0 litre hacimli V8 motordan alıyor. Çift turbonun yanı sıra bir de elektrikli kompresöre (süperşarj) sahip olan söz konusu dizel motor, 435 HP güç ve 900 Nm tork üretebiliyor. Bentayga Diesel, bu sayede 270 km/s maksimum hıza ulaşırken, iri cüssesine rağmen 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlıyor. Bununla birlikte otomobil, düşük devirlerden itibaren yüksek güç sunabildiğinden, fabrika verilerine göre tek depoyla 1000 km’ye kadar yol yapabiliyor.

Pikniğe de hazır!

Bentayga Diesel, iç mekandaysa pek çok fark yaratan detay ve el işçiliğiyle yaratılan unsura sahip. İç mekanda tamamen el işçiliğiyle yaratılan, farklı seçeneklere sahip özel kaplamalar dikkati çekerken, Bentayga, aynı zamanda buzdolabı, özel ısmarlama porselen sofra takımı, tabak takımı, kristal bardak ve kuru ürünler için saklama alanından oluşan bir “Mulliner Piknik Sepeti” setine sahip. Bu sepetin belli bölümleri çıkarılıp, koltuk olarak da kullanılabiliyor. Araçta ayrıca “Breitling” imzalı mekanik Mulliner Tourbillon özel yapım saat de isteğe bağlı sunulabiliyor. Saatin som altınla işlenmiş (müşteriler kırmızı veya beyaz altın seçebilirler), 8 elmasa sahip, sedef veya siyah zeminli seçenekleri bulunuyor. Türkiye fiyatı resmen açıklanmadı.

Haberin Devamı

En yeni Alfa, şubatı bekliyor

Gölcüklü Transit, Ford’u Avrupa’da liderliğe taşıdı

Tamamen yeni Alfa Romeo Giulia’nın en güçlüsü olan “Veloce” versiyonu, 2017 yılının Şubat ayında ülkemizde de satışa sunulacak. Yeni Giulia Veloce’nin dış tasarımında özel tamponlar ve parlak siyah kapı giydirme gibi rafine tasarım özellikleriyle çift egzoz çıkışı, isteğe bağlı 19 inç alaşımlı jantın yanı sıra özel arka difüzör ön plana çıkıyor. Aynı sportif his, yeni siyah deri spor koltuklar, sportif direksiyon, gösterge paneli üzerindeki alüminyum gömme parçalar, kapı panelleri ve Xenon farlar ile iç mekanda da sürdürülüyor.

Araçta çift bölgeli klima, farklı sürüş seçenekleri sunan Alfa DNA sistemi ve 8.4inçlik bilgi-eğlence sistemi, “Bağımsız Acil Durum Freni” (AEB), “Kaza Uyarıcısı” (FCW) ve “Yaya Tanıma” gibi yeni güvenlik ve konfor donanımları da bulunacak.
Giulia Veloce, 280 HP güç ve 400 Nm tork üreten tamamen alüminyumdan yapılmış 4 silindirli 2 lt benzinli yeni bir motorun müjdesini de veriyor. Araçta 210 HP’lik 2.2 lt dizel seçeneği de bulunacak. Her iki motor da, 8 vitesli otomatik şanzımanla donatılmış olacak. Veloce’de, dört tekerlekten çekiş sistemi de bulunuyor.

Türkiye’ye sadece bir adet gelebilecek

Ford’un “sınırlı” sayıda üretmeyi planladığı yeni nesil süper spor otomobili “GT”yi satın alması için Türkiye’den sadece bir kişinin seçildiği bildirildi.

2017 ve 2018 yılları arasında üretilecek 500 otomobil için açılan özel internet sitesine Türkiye’den yaklaşık 9 kişinin başvurduğu belirtilirken, Ford tarafından yapılan elemeler sonucunda, sadece bir kişinin satın almaya hak kazandığı kaydediliyor. Türkiye fiyatının, aksesuarlarla birlikte 1.3 milyon dolara yaklaşacağı ifade edilirken, seçim esnasında, taliplilerin geçmişte kullandığı araçlar, daha önce GT40 (GT) sahibi olup olmadığı, motorsporları deneyimi gibi kriterlere bakıldığı vurgulanıyor.

Ford Otosan, Türkiye’de bu otomobili satın almaya hak kazanan potansiyel müşteriyi açıklamadı.

500 adet üretim?

Gölcüklü Transit, Ford’u Avrupa’da liderliğe taşıdı

Ford GT, efsanevi GT40 modelinin modern versiyonu olarak ilk kez 2004 yılında piyasaya sunulmuştu. Türkiye’de bir örneği Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak tarafından kullanılan Ford GT, sadece 2006 yılına kadarki kısa sürede yaklaşık 4 bin adet üretilmişti.

İkinci nesil kabul edilen ve 2015 yılında Detroit Fuarı’nda konsept olarak tanıtılan yeni GT ise, daha kısıtlı bir üretim miktarına sahip olacak. 2017 ve 2018 yıllarında 500 adet üretilmesi planlanan GT, turbo beslemeli 2.3 lt hacimli bir V6 motora sahip. 600 HP’lik güç üretebilen otomobil, Ford’un ürettiği en pahalı araç olarak kabul ediliyor.