Ekonomi GÖLCÜKLÜ YENİ FORD TRANSİT İLK POZUNU VERDİ

GÖLCÜKLÜ YENİ FORD TRANSİT İLK POZUNU VERDİ

23.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ford Otosan’ın 1 milyar dolarlık yatırımla üretmeye hazırlandığı yeni modellerin ilki olan ve Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya tanıtımı yapılacak 7. nesil yeni Transit, fuar öncesi yüzünü gösterdi

GÖLCÜKLÜ YENİ FORD TRANSİT İLK POZUNU VERDİ

Geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Ford Otosan’ın eski Genel Müdürü Nuri Otay’ın gözbebeği olan Transit, fuarda binek versiyonuyla ve konsep olarak tanıtılacak.
İlk fotoğrafları yayınlanan ve 2012’nin son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanlanan yeni Transit, 630 milyon dolar yatırımla yılın ikinci yarısından itibaren bantlardan inmeye başlayacak. Üretim hazırlıkları son aşamaya gelen yeni Transit’in ana üssü Gölcük fabrikası olurken, İngiltere ve Çin pazarları için bu ülkelerde de küçük adetlerde üretilecek. İki farklı versiyonu olacak yeni Transit’ten, yılda 300 bin adedin üzerinde üretilmesi ve büyük bölümünün ihraç edilmesi planlanıyor.
Ford Motor Company, Transit’i Amerika kıtası için 2013 yılının ortalarından itibaren 1 milyar dolarlık yatırımla Kansas fabrikasında da üretmeye başlayacak. Aracın Ar-Ge çalışmalarının büyük bölümü Türkiye’de gerçekleştirilirken, ABD’ye uyarlamasını da Türk mühendisler gerçekleştirecek.

Binek konforu
Yeniden yaratılan Transit, tasarım olarak markanın binek otomobillerinde de kullanılan “Kinetic” tasarım anlayışıyla şekillendirildi. İç mekanda kullanılan göstergeler ve kumanda birimleri de, Ford’un binek otomobillerinden izler taşıyor.
“Ford Tourneo Custom Consept” adıyla sergilenecek araç, Minibüs versiyonu olacak. Yeni Transit’in ayrıca Kombi ve Van tipleri de olacak. 8 koltuklu konsept, ister bireysel kullanımda ister turizm ya da VIP yolcu taşımacılığında kullanılmak amacıyla geliştirilmiş. Otomobile yakın sürüş karakterine sahip araç, aynı zamanda sınıfında devri yaratacak donanımlara da sahip. Sesle kumanda edilen araç içi bağlantı sistemi SYNC ile Acil Durum Desteği’nin yanı sıra araçta 6 hava yastığı, Geri Görüş Kamerası, Şeritten Ayrılma Uyarısı bulunuyor.