Ekonomi Goldman Sachs’a soruşturma sürprizi

Goldman Sachs’a soruşturma sürprizi

03.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Varlıkları bakımından ABD’nin beşinci büyük bankası Goldman Sachs hakkında küresel finans krizi öncesi faaliyetlerine ilişkin New York’un en yetkili ismi Manhattan Bölge Savcısı Cyrus Vance, bilgi istedi.

Goldman Sachs’a soruşturma sürprizi

Vance’in bu bilgileri ABD Senatosu’nda Goldman ve diğer bankaların Lehman Brothers, AIG, Freddie Mac, Fannie Mae gibi finans devlerini iflas noktasına getiren mortgage krizinde oynadıkları rolle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında talep ettiği öğrenildi.

Hisseler düştü
Financial Times gazetesinin haberine göre bir Goldman Sachs sözcüsü konuyla ilgili, “Bu tür bilgi talepleri sürecin doğal bir parçası, biz de tam anlamıyla işbirliği yapıyoruz” dedi. Soruşturmada Goldman’ın mortgage krizi öncesi müşterilerini değer kaybedeceği bilinen kağıtlara yatırım yapmaya yönlendirip yönlendirmediği araştırılıyor.
Haberin ardından bankacılık hisseleri değer kaybetti. Goldman’ın hisseleri yüzde 2.3 düşüş yaşadı ve 133.04 dolara geriledi. JP Morgan Chase hisseleri yüzde 1.7, Morgan Stanley hisseleri ise yüzde 0.5 geriledi.