Ekonomi Google, Cumhurbaşkanı Gül’e özel ‘Moderator’ hazırlıyor

Google, Cumhurbaşkanı Gül’e özel ‘Moderator’ hazırlıyor

17.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Google, ABD Başkanı Barack Obama’nın kullandığı Moderator adlı internet programını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e önerdi. Program kabul edilirse, vatandaş soru soracak, Cumhurbaşkanı da yanıtlayacak. Google ayrıca, Cumhurbaşkanı için bir Youtube kanalı da açtı

Google, Cumhurbaşkanı Gül’e özel ‘Moderator’ hazırlıyor

Google, ABD Başkanı Barack Obama’nın halkla ilişkiler çalışması kapsamında kullandığı Moderator adlı internet programını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e önerdi. Sosyal paylaşım sitesi ‘Orkut’u Google’a satan ve halen Google bünyesinde çalışan Taylan Yıldız, birkaç ay önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün Google’a geldiğini ve Cumhurbaşkanı’nın halka daha yakın olmak için yeni teknolojileri öğrenmek istediği bilgisini verdiğini söyledi. Yıldız, “Biz de kendilerine Google Moderator’ı önerdik. Bunu ABD Başkanı Barack Obama da kullanıyor. Burada halk soru soruyor. En çok oyu alan soru üste çıkıyor. Başkan da onları cevaplıyor. Konuyla ilgilendiler. Bir de bu hafta Cumhurbaşkanı Gül için bir Youtube kanalı açtık” dedi.
ABD’den Türkiye’ye teknoloji yatırımları çekmek için Silikon Vadisi’nde bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, internet devi Google yöneticileriyle bir araya geldi. Google’ın Silikon Vadisi’ndeki Googleplex adlı merkezine giden Çağlayan’ı, Google’ın Türk yöneticilerinden Seval Öz karşıladı. Google İş Geliştirme Bölümü Başkanı ve aynı zamanda ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz’ün kardeşi olan Seval Öz karşıladı. Çağlayan’la yapılan toplantıya Öz’ün yanı sıra Google’ın Türk yöneticileri Orkut Büyükkökten, Ferhat Büyükkökten ile Taylan Yıldız da katıldı.
“Google’da 4 Türk üst düzey yöneticinin olması gurur verici” diyen Çağlayan, toplantıda, Türkiye’deki okullarda 15 milyon tablet bilgisayarın öğrencilere dağıtılmasını hedefleyen Fatih projesinin de konuşulduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Google’ın Türkiye’de sadece satış ofisiyle kalmaları bizi mutlu etmez. Yazılım sektörüyle yakın ilişki içinde olmalarını ve birtakım üretimlerini Türkiye’ye kaydırmalarını isteriz. Yeni aldıkları Motorola ile ilgili büyük operasyonlara girişeceklerini söylediler. Fatih projesi de başlı başına bir fırsat. Dünyadaki tablet bilgisayar pazarını neredeyse ikiye katlayacak bir proje. Ancak bu işi sırf ithalatla yapmayız” dedi.


Sürücüsüz araçla San Francisco sokaklarında

Google yönetimi, Çağlayan’ı oteline kadar, halen üzerinde çalıştığı sürücüsüz araçla götürdü. Toyota Prius marka hibrit otomobil, üzerindeki GPS sistemi, kameralar ve bilgisayarla sürücüye ihtiyaç duymadan istenen noktaya seyahat edebiliyor. 20 dakikalık seyahat sırasında gerektiğinde kontrolü ele almak için sürücü koltuğuna proje mühendisi Anthony Levandowski geçti. Çağlayan, “Dünyada ilk kez sürücüsüz bir araca bir bakan binmiş oldu. 104 kilometreye kadar çıktık. Otomatik pilot gibi işliyor” dedi.



Mersin sürprizi!

-Google, Mersin Milletvekili Çağlayan’ı, ‘Mersin’ adlı toplantı salonunda ağırladı. Google’da odalara her ülkeden bir şehrin adı veriliyor.
- Çağlayan, Fortune 1000’de yer alan yarı iletken üreticisi Maxim ile Türkiye’de yatırımı konuştu.
- Çağlayan, enerji yatırımları fonu CMEA’nın da Türkiye ile ilgilendiğini açıkladı.
- HP yönetimiyle de bir araya gelen Çağlayan, Çorlu’daki üretimi ikiye katlamalarını istedi.
- Çağlayan, İran asıllı ABD’li yatırımcı Said Hamidi’nin Plug&Play adlı şirketinin Türkiye’ye gelmek için talepleri olduğunu söyledi.
- Çağlayan, “Cari açığı hedef alarak firmalarımızı belli ülkelerde yatırıma yönlendireceğiz” dedi.
- Seval Öz, Çağlayan’a organik meyve suyu ikram ederek, “Bu içecekler kalp dostu” dedi.



THY’nin 177’nci uçağı 19 Ağustos’ta geliyor

Boeing firması tarafından ABD’nin Seattle tesislerinde Türk Hava Yolları (THY) için üretilen Boeing 777 - 300ER tipi yolcu uçağı, 19 Ağustos’ta teslim alınarak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katılacağı ilk uçuşla Türkiye’ye getirilecek.
THY filosunda şu anda 12 adet bulunan Boeing 777-300ER tipi uçak, Boeing firmasının ABD’deki Seattle tesislerinde THY için üretildi. 28 Business Class, 63 ‘comfort class’ ve 246 ‘economy class’ olmak üzere toplam 337 yolcu kapasitesi olan ve ortalama menzili 14 bin kilometre olan uçak, genellikle uzun hat uçuşlarında tercih ediliyor.