Ekonomi Google’dan HTC’ye 1.1 milyar dolar...

Google’dan HTC’ye 1.1 milyar dolar...

22.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknoloji dünyasında yeni bir dev satın almaya imza atıldı. Google, Tayvanlı HTC’nin akıllı telefon bölümünü 1.1 milyar dolara satın aldı. Google  bu hamleyle yeniden donanıma girecek ve cep telefonu konusunda iddiasını sürdürecek.

Google’dan HTC’ye 1.1 milyar dolar...

Google, HTC’nin sahip olduğu patentleri kullanarak Pixel akıllı telefonları üretmeye devam edecek. Bunlara ek olarak söz konusu ortaklık Google’ın Tayvan’daki inovasyon ve teknoloji merkezine yaptığı önemli bir yatırımı da temsil ediyor.

Uzun soluklu

HTC CEO’su Cher Wang, “Akıllı telefon zincirimiz, sahip olduğumuz patentler, dünya çapındaki çalışanlarımız ve sistem entegrasyon yeteneklerimizle Google’ın Android pazarını geliştirmesini destekledik. Bu anlaşma uzun soluklu ortaklığımızda çok önemli bir adım. Bu sayede HTC marka akıllı telefon ve Vive sanal gerçeklik işlerindeki inovasyonlarımızı desteklerken, Google’ın donanım iş birimini de güçlendirecek” diye konuştu.

Google’ın Donanımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Rick Osterloh da, “HTC uzun süredir önemli bir ortağımız. Yaptığımız bu iş birliği sebebiyle oldukça heyecanlıyız. Google’a katılarak tüketici donanımı alanında inovasyonu ve ürün geliştirme süreçlerimizi daha da geliştirecek” dedi.

Haberin Devamı