Ekonomi Google görüntülü konuşma atağına geç de olsa kalktı

Google görüntülü konuşma atağına geç de olsa kalktı

17.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Google, video görüşme uygulaması Duo’yu çıkardı. Duo, Apple’ın Facetime’ına rakip olacak. Uygulamada sadelik ve basitliğe önem verildi. Uygulamayı açtığınızda fotoğrafın üzerine dokunur dokunmaz görüşme başlatılıyor.

Google görüntülü konuşma atağına geç de olsa kalktı

Google Duo’yu kullanmak için Google Play’den ve Apple Store’dan app olarak indirmek gerekiyor. Türkiye’de şu anda ön kayıt alıyor. Uygulama kullanıcının internet bağlantısı zayıf olsa dahi görüntü kalitesi bozulmadan görüşmesini gerçekleştirebilmesiyle öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Kullanıcılar görüşme sırasında mobil internet ile kablosuz internet arasında herhangi bir kesinti yaşamadan geçiş yapabiliyor. İki kişi arasındaki görüşmeler şifreleniyor. Google Duo kullandığı teknoloji sayesinde diğer teknoloji standartlarına göre daha hızlı çalışıyor. Sahip olduğu ilginç özelliklerden bir de ‘knock knock’ yani ‘tık tık’.

Bu özellik sayesinde kullanıcılara video görüşme çağrısı geldiğinde çağrı cevaplanmasa da karşısındaki görüntüsünü görebiliyor. Mobil cihazlarda kullanılabilecek Duo, birkaç gün içinde herkesin kullanımına sunulacak.