Ekonomi Google’ın gözüne numaralı gözlük

Google’ın gözüne numaralı gözlük

29.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’li teknoloji devi Google, akıllı gözlüğü Google Glass için Amerika’nın en büyük optik sağlık sigortası şirketi VSP ile anlaşmaya vardı.

Google’ın gözüne numaralı gözlük

İnternete bağlanan, fotoğraf ve video çekebilen akıllı gözlük böylece seri üretime bir adım daha yaklaştı. Geleneksel görünümlü çerçeveler ve numaralı camların Google Glass’ı daha kabul edilebilir bir aksesuar haline getirmesi bekleniyor. Akıllı gözlük kayıt yapabildiği için mahremiyetle ilgili soru işaretleri ortaya çıkmıştı. Bu ay ABD’nin Ohio kentinde bir kişi sinemada Google Glass gözlüğü kaktığı için soruşturma geçirmişti.
New York Times gazetesinin haberine göre anlaşma yapılan VSP, Amerikalıların yaklaşık beşte birini sigortalıyor.

Dört ayrı model tasarlandı
Google tasarım ekibi işlemci ve pil ağırlık yaptığı için hafif titanyumdan 4 ayrı modelde Google Glass imal etti. Renkler ve çerçeveler devreye girdiğinde Google Glass’ın 40 ayrı tipi olacak. Şu anda sınırlı sayıda insana satılan Google Glass 1500 dolara pazarlanıyor. Seri üretimle birlikte bu fiyatın yüzlerce dolar ucuzlayacağı öngörülüyor. Titanyum çerçeveler 225 dolar tutarken VSP’nin bu paranın 120 dolara kadar kısmını ve camları karşılaması bekleniyor. VSP ve Google, göz uzmanlarının çerçeve ve cama Google Glass monte edebilmesi için eğitim programları da sunacak.