Ekonomi Güçlü demokrasi güçlü Türkiye

Güçlü demokrasi güçlü Türkiye

16.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ekonomi yönetimindeki bakanlar, 15 Temmuz 2016’da Türk milletinin darbecilere karşı direnerek bir destan yazdığını belirterek, güçlenen demokrasiyle daha güçlü bir Türkiye inşa edildiğini vurguladılar.

Güçlü demokrasi güçlü Türkiye

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Ne o gece milletimize karşı yapılan ihaneti unutacağız, ne de milletimizin tarih yazan kahramanlığını, devletine ve demokrasiye sahip çıkmak için yazdığı destanı unutturacağız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Albayrak, Twitter hesabından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla paylaşımda bulundu. Bakan Albayrak, şunları kaydetti:

“Ne o gece milletimize karşı yapılan ihaneti unutacağız, ne de milletimizin tarih yazan kahramanlığını, devletine ve demokrasiye sahip çıkmak için yazdığı destanı unutturacağız. O gece ölümü öldüren, korkuyu korkutan bu milletin neferi olmak bizim en büyük gurur nişanımızdır. O gece, o hayasız akını durdurmak için iman dolu göğsünü siper eden şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Ve o gece sesiyle, duruşuyla, mücadelesiyle, duasıyla kutsalına sahip çıkan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyor, önlerinde eğiliyorum.”

Güçlü demokrasi güçlü Türkiye

Güçlü demokrasi güçlü Türkiye

TÜRKSAT darbecilere geçit vermedi

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işareti ve Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla hareke geçen TÜRKSAT’ın Gölbaşı yerleşkesindeki 54 personelin, silahlı ve alçak tecavüze vücutlarını siper ettiğini bildirdi.

Turhan, TÜRKSAT’ta düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı’na katıldı. Turhan, 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsünün yayın yoluyla Türk halkını etkileme planının, Türksat mensuplarının yüksek görev şuuru karşısında akamete uğratıldığını söyledi. Turhan, şöyle konuştu:

“O gece TRT’deki hain mesajlarının Türksat tarafından kesilmesi üzerine, bir helikopter nizamiyeyi ateş altına aldı. Diğer bir helikopterden indirilen hainler de nizamiyedeki güvenlik personelini etkisiz hale getirdi.”

Turhan, TÜRKSAT personeline darbe karşıtı yayınları silahla kestiremeyen darbecilerin, teknik adamlarını yerleşkeye sokamadığını belirterek, “Son çare olarak yerleşkeyi bombalayarak yayınları kesmeyi hedeflediler. AKA-1 vuruldu, bir jet de TÜRKSAT üzerinde dört dalış yaparak yerleşkeyi bombaladı. Hain darbeciler, bununla da menfur amaçlarına ulaşamadı, aynı gece 02.40’ta arkalarına bakmadan rezil bir şekilde kaçtılar” diye konuştu.

Dünyaya gerçekleri anlatalım

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’de darbe girişimi yapmak isteyen kişilerin 3 yıldır dünyanın her köşesinde Türkiye hakkında negatif propaganda gerçekleştirdiklerini belirterek, “Amaçları gerçekleri çarptırmaktır. O gecenin gerçekleri, meclise atılan bombalar, tanklar, kendi halkına ateş eden jetler, helikopterlerdir, bu terörizme direnen şehitler ve gazilerimizdir. Bu gerçekleri dünyaya olduğu gibi anlatabilirsek, bu yaşananları unutmaz ve unutturmazsak o cesur insanların miraslarına sahip çıkmış olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Güçlü demokrasi güçlü Türkiye

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) 15 Temmuz Anma Programı’nda konuşan Pekcan, insanlık tarihinin acılarla dolu olduğunu, bu acıların tekrar yaşanmaması için modern ve barışsever insanlar olarak gerçeklerin ve o gün olanların tüm dünyaya anlatılması gerektiğini ifade etti. 15 Temmuz gecesi yüzlerce masum ve ümit dolu yaşamın hayattan ayrıldığına değinen Pekcan, “15 Temmuz gecesi ortaya koydukları fedakarlık ve aşkla bizleri birbirimize daha fazla bağlamışlardır. Bu genç insanların hayalleri neydi biz hiç bir zaman bilemeyeceğiz. Ama onların cesur yürekleri sayesinde biz geleceğimiz için hayal kurabiliyoruz. Türk demokrasisi için Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile evlerinden çıkan bu cesur yüreklerin mirasına sahip çıkmalıyız. Buf acıların bir daha yaşanmaması için birlik ve beraberlik içerisinde tüm dünyaya o gece yaşananları hep beraber anlatmalıyız” dedi.

Yazarlar