Ekonomi Gündemde ikiz dönüşüm var! Türkiye'de enerji...

Gündemde ikiz dönüşüm var! Türkiye'de enerji...

17.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Küresel salgınla birlikte enerji sektörünü etkileyen ikiz dönüşüm gündemde en üst sıralarda yer ediniyor. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ise enerjide dışa bağımlılığın azaltılmaya çalışıldığını açıkladı.

Gündemde ikiz dönüşüm var Türkiyede enerji...

AYLİN RANA AYDİN - Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı - ICCI, dün İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK’nın desteği ile Sektörel Fuarcılık ve Kojentürk Derneği tarafından 26’ncısı gerçekleştirilen fuar, 18 Mart’ta sona erecek. Fuarın açılışına Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, DEİK Enerji İş Konseyi Başkanı Haluk Kalyoncu, ICCI Danışma Komitesi Başkanı Yavuz Aydın ve TG Expo Genel Müdürü Cem Şenel katıldı.

Haberin Devamı

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye’nin halihazırda yaklaşık 100 bin MW’lık elektriksel bir kurulu gücü olduğunu belirterek, bu kurulu gücün yaklaşık 54 bin MW’ının ise yenilenebilir enerjiden oluştuğunu kaydetti. Enerjideki dışa bağımlılığın doğal gaz ve petrol sondaj çalışmalarıyla, inşa edilen nükleer santraller, yenilenebilir enerji ve kömür madenleriyle azaltılmaya çalışıldığını açıklayan Tancan, “Enerjinin verimli ve tasarruflu kullanılmasıyla ilgili çalışmalarla da ülkemiz kaynaklarına destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

Gündemde ikiz dönüşüm var Türkiyede enerji...

Gündemde ikiz dönüşüm var

DEİK Enerji İş Konseyi Başkanı Haluk Kalyoncu ise, küresel salgınla birlikte sektörü etkileyen ikiz dönüşümün gündemlerinde en üst sıralarda yer edindiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Salgına ek olarak yaşanan sıcak savaşın küresel ekonomi ve sektörün üzerinde etkilerinin hissedildiği bir dönemden geçildiğini belirten Kalyoncu, “Dünya jeopolitiği ve sektörü etkileyen bu gelişmeleri göz önünde bulundurarak yaşanan krizler enerji güvenliğini sağlamanın ve enerji kaynaklarını çeşitlendirmenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Enerji sektörü yenilenebilir enerji yatırımlarını yüzde 55 seviyesine çıkarmıştır. Son 20 yılda, yenilenebilir enerji kurulu gücümüz 4.5 kat artış gösterdi. Enerji Bakanlığımızın katkı ve destekleriyle yenilenebilir enerjiden elde edilen elektriğin payı yüzde 22’lik bir artış gösterdi” diye konuştu.