Ekonomi Güral, Sapanca’yı sevdi ikinci otelini yapacak

Güral, Sapanca’yı sevdi ikinci otelini yapacak

24.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gural Sapanca Wellness Park İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, “Kurulduğu 2008 yılından bugüne otelimizde 1 milyon kişiyi ağırladık. Önemli bir destinasyon haline getirmeyi başardığımız Sapanca’ya ikinci bir otel yatırımı daha yapacağız” dedi

Güral, Sapanca’yı sevdi ikinci otelini yapacak

Gural Sapanca Wellness Park İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Sapanca’ya ikinci bir otel yatırımı daha yapmayı planladıklarını söyledi.
Sapanca’dak ilk otelleri olan Gural Sapanca Wellness Park’ı 2008 yılında hizmete açtıklarını hatırlatan Gür, “Kurulduğu günden bugüne otelimizde 1 milyon kişiyi ağırladık” dedi.
Gür şunları anlattı:
“Sapanca’yı önemli bir destinasyon haline getirmeyi başardık. Bugün Ortadoğu’dan da turist ağırlıyoruz. Ayrıca şirket toplantıları için önemli bir alternatif olduk.”

Sekiz otel hedefi
Turizmde sekiz otele ulaşmayı amaçladıklarını kaydeden Hediye Güral Gür, şöyle devam etti:
“Şu anda Kütahya ve Sapanca’da olmak üzere operasyonda iki otelimiz var. Sonbahar’da Afyon’da üçüncü otelimizi hizmete sokacağız. Kısa bir süre içinde de üçüncü ve dördüncü otel yatırımlarımız devreye girecek. Hedefimiz otel sayımızı sekize çıkarmak. Öncelikle hedefledeğimiz şehirlerde olmak istiyoruz.”

Yüzde 70 doluluk
Hali hazırda otellerinde yüzde 70 doluluğa sahip olduklarını kaydeden Gür, “Bu oran hafta sonları yüzde 90-95’e çıkıyor. Önümüzdeki Ramazan Bayramı’nda da önemli bir doluluk rakamına sahibiz” diye konuştu.


Toplantı arası masaj

Gural Sapanca Wellness Park’ta sağlıklı toplantı paketleri oluşturduklarını söyleyen Hediye Güral Gür, “Şirketlere yönelik olarak hazırlanan bu paketler, toplantı aralarında baş, boyun ve sırt masajını içeriyor. Mönüleri de ona göre oluşturuyoruz. Kahve aralarında hamurişi yerine, yeşil elma, kurutulmuş meyve, badem gibi sağlıklı atıştırmalıklar ikram ediyoruz” dedi.
Otellerinde trendleri izleyen bir de ekipleri bulunduğunu belirten Gür, “İnsanlar artık daha çok kendine bakıyor ve yatırım yapıyor. Böyle olunca da sunulan hizmetler de çeşitleniyor” dedi.



İnsan kaynağına yatırım


NG Hotels Turizm Grup Koordinatörü Kamil Berk ise, grubun otel sayısını artırırken insan kaynağına da yatırım yaptığını söyledi. Berk, “Kendi içimizdeki arkadaşları yetiştirmeye önem veriyoruz. Son bir yılda iyi bir yol katettik” dedi.
Son dönemde outdoor etkinliklerin ön plana çıkmaya başladığını anlatan Berk, “Otelimizde de bu ihtiyaca yönelik hizmetler sunuyoruz. Şirketler ekip ruhunu geliştirmek için özel oyun organizasyonlarını tercih ediyor. Mesela dans dersleri, karaokenin yanı sıra engelleri aşmaya yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyoruz” diye konuştu.