Ekonomi Güvenlik kedisi Conan vardiyada

Güvenlik kedisi Conan vardiyada

01.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Filipinler’de 12 saat boyunca çalışan güvenlik görevlileri mesailerinde canlarının sıkılmaması için kendilerine kedileri iş arkadaşı olarak seçmeye başladı.

Güvenlik kedisi Conan vardiyada

EKONOMİ SERVİSİ - BaŞkent Manila’nın hükümet binaları ve büyük alışveriş merkezlerinde çalıyan güvenlik personeli, mesailerine üzerine sarı siyah güvenlik üniforması giydirilen kediler ile başlıyorLar. Sokak havanlarından seçilen bu kediler köpekler gibi güvenlik becerinden yoksun olmasına ve mesai saatleri içinde uyumasına rağmen, sevimlilikleri sayesinde canı sıkılan güvenlik görevlilerini 12 saat tutulan vardiya boyunca oyalamayı başarıyor.

Haberin Devamı

Mesaiye gelen altı aylık ‘Conan’ isimli sokak kedisi bir kaç aydan beri Dünya İşbirliği Merkezi’nde çalışıyor. Bir kaç haftalıkken bir binanın garajında tek başına bulunan Conan, kendisinden önceki güvenlik kedisi Mingming’in ölmesinin ardından bu göreve getirilmiş. İş arkadaşı Aljon Aquino, “Conan etrafımda olmayınca işe motive olamıyorum. Benim stresimi azaltıyor ve daha verimli çalışmama yardımcı oluyor” diyor.