Ekonomi GYO’da ilk ihraç Halk Varlık’tan

GYO’da ilk ihraç Halk Varlık’tan

16.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Kira sertifikası ihracımız, gayrimenkul sektöründe bir ilktir. Bu işlemin bir diğer özelliği de, kira sertifikaları pazarının yeni oyuncusu Halk Varlık Kiralama şirketimizin de ilk ihracı özelliği taşıması. Bu şirketimiz aracılığı ile buna benzer ürünler geliştirmeye önümüzdeki dönemde devam edeceğiz” dedi.

GYO’da ilk ihraç Halk Varlık’tan

Borsa İstanbul’da düzenlenen gong törenine katılan Arslan, banka olarak tüm faaliyet alanlarında Türkiye ekonomisinin en önemli destekçilerinden biri olduklarını söyledi. Sermaye piyasalarının gelişimine destek olma ve alternatif ürünler sunma politikaları çerçevesinde, 2017’de gerçekleştirdikleri 10 yıl vadeli 1 milyar liralık tahvil ihracının kendileri için önemli bir adım olduğunu belirten Türkiye’de hem genel maliyetlerin aşağı çekilmesi, hem de sermaye piyasası ürünlerinde kaynak ve ürün çeşitliliğini sağlamak için bir adım attıklarını bildiren Arslan, 100 milyonluk bir ihraç olduğunu, buradan sağlanan kaynakla Halk GYO’nun İstanbul Finans Merkezi’nde devam eden projelerine finansman sağlanmış olacağını söyledi.

Haberin Devamı

100 milyon lira nominal değerli kira sertifikasının basit getirisi yüzde 13,25 oranında gerçekleşecek.

‘KOBİ’de lideriz’

Halkbank’ın esnaf ve KOBİ’nin en güçlü destekçisi olarak, geçen yıl nakdi kredilerde sektörün üzerinde performans göstererek, Türkiye’nin 4’üncü büyük kredi kullandıran bankası olduğunu dile getiren Arslan, şunları söyledi:

“Esnaf ve KOBİ bankası olmamızdan dolayı KOBİ kredilerine ve esnaf kredilerine özel önem veriyoruz. Bu alanda yüzde 33’lük gelişme performansı ile bankamız KOBİ’lerde de liderliğini korudu, pazar payımız yüzde 15’e yaklaştı. Son 15 yıldır Halkbank olarak önemli işlere imza attık. 2001-2002 krizinden etkilenen kurumların başında kamu bankaları, özelinde de Halkbank geliyordu. Ancak 15 yıldır izlenen akılcı ekonomi politikaları sayesinde bankamız, önemli bir performans ve gelişim gösterdi.”

Haberin Devamı

Arslan, Halkbank’ın % 49’u halka açık önemli bir banka olarak faaliyetlerine devam ettiğini hatırlattı.

Halkbank’tan ekonomiye 204 milyar liralık destek

Halkbank’ın toplam aktifleri 2017’de yüzde 31.9 artışla 305.4 milyar liraya yükseldi. Bankanın nakdi kredileri yüzde 28,5 artarak 203,5 milyar liraya, KOBİ kredileri de yüzde 33,3 yükselişle 77,6 milyar liraya çıktı. Halkbank’ın KOBİ kredilerindeki pazar payı yüzde 14.8’e çıktı. Yapılan açıklamada, “Bankacılık sektöründe, nakdi kredilerin bir önceki yılsonuna göre yüzde 21 artış sergilediği bu dönemde kaynaklarını reel sektöre desteklemekte kullanan Halkbank, nakdi kredilerdeki % 28.5 artışla nakdi krediler sıralamasında dördüncü banka oldu” denildi.