Ekonomi Halkalı’ya yeni cadde konsepti

Halkalı’ya yeni cadde konsepti

15.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

EMA Ortak Girişimi tarafından İstanbul Halkalı’da inşa edilen Cadde 24 projesi satışa çıktı. 200 home-ofis ile 70 mağazadan oluşan projenin inşaatı 2015 yılının eylül ayında bitecek

Halkalı’ya yeni cadde konsepti

Cathay İleri Projeler, Ispartakule’deki Stüdyo 24 projesinden sonra serinin ikinci projesi olan Halkalı’daki Cadde 24’ü EMA Ortak Girişimi ile birlikte satışa çıkardı. Stüdyo 24 projesinde küçük yaşam alanları tasarladıklarını ifade eden EMA Ortak Girişimi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmethan Yılmaz, Cadde 24’de ise home-ofis konseptine yoğunlaştıklarını belirterek, arsanın niteliğine ve projenin lokasyonuna göre hareket ettiklerini söyledi.
Yılmaz, proje kapsamında 200 home-ofis ile birlikte 70 tane de cadde mağazası planladıklarını anlatarak, “Cadde 24 lokasyon olarak çok iyi bir yerde. Havalimanına ve yollara yakın. Yeni yapılan Küçükçekmece Belediyesi’nin binasının karşısında yer alıyor” dedi.

Yüzde 15 indirim
Ahmethan Yılmaz, projenin ortak kullanım alanlarında işlevsel odalar, toplantı odaları, spor salonları bulunacağını belirterek, 24 saat resepsiyon, smart ofis ve smart asistan olan Cadde 24'te metrekare ortalama satış fiyatının 4 bin 750 lira olarak belirlendiğini anlattı.
Yılmaz, bu fiyatlar üzerinde lansman döneminde yüzde 15 indirim yaptıklarını belirterek, 1-2 hafta içinde satışların büyük bölümünü tamamlayabileceklerini söyledi. Projeye gelen ilginin yoğun olduğunu vurgulayan Ahmethan Yılmaz, “Hem genç girişimciler hem de kendine iyi bir ofis arayanlara hitap ediyoruz. Ticari alanlarla birlikte 24 saat yaşayan bir yaşam ve çalışma alanı yaratıyoruz. Buradan ünite alanların 6 aylık sürede yüzde 30 prim yapmasını bekliyoruz” dedi.

‘24 saat yaşayan merkez’
Ahmethan Yılmaz, günümüzde ev ve iş hayatındaki zamansal ve mekânsal ayrımların ortadan kalktığını dile getirterek, şunları aktardı:
“24 konseptini 24 saat yaşayan bina yaklaşımı çerçevesinde geliştirdik. Tasarımcılarımız, mimarlarımız ve yaşam koçlarımızın tutku ve heyecanları, 24 markasını Cadde 24’te bir yaşam markası olarak ortaya çıkardı. Cadde 24 projesinde home ofis kavramını sadece barınmak ve çalışmak için değil yaşamak için yeniden düşündük. Entelektüel açıdan zenginleştirici, modern bir lüksü erişilebilir fiyatlarla ve ödeme planlarıyla alıcıya sunduk.”

Haberin Devamı

100 milyon TL yatırım yaptı
Cadde 24, 100 milyon dolar yatırım değeri ile hayata geçiriliyor. İnşaatına Ekim 2013'te başlanan projenin 2015 sonbaharında teslim edilmesi planlanıyor. 11 bin 40 metrekare arsa alanı üzerinde 40 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Cadde 24'te alanları 59 ila 392 metrekare arasında değişen 200 home ofis ile 70 ticari alan bulunuyor. Mağazaların büyüklüğü 45 metrekareden başlıyor.

İki projeyi daha gündeme aldı
Ahmethan Yılmaz, Cadde 24’ün ‘24’ markalı yeni projeleri olduğunu ve ortak girişim veya franchise olarak farklı proje lansmanlarının önümüzdeki aylarda yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda her türlü işbirliğine açık olduklarını dile getiren Yılmaz, yeni projeler üzerine çalıştıklarını vurguladı. Yılmaz, Avrupa yakasında Halkalı ve Kağıthane’de iki proje üstünde çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Kağıthane’de 400-500 birimlik proje planlıyoruz. Halkalı’da 200 birimlik yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bu yılın içinde 1-2 projeyi daha satışa çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu iki projede toplam yatırım miktarımız ise 200 milyon lira seviyesinde olacak.”

Haberin Devamı

Stüdyoları sattı
Ahmethan Yılmaz, Ispartakule’de Emlak Konut’la geliştirdikleri 490 stüdyodan oluşan ‘24’ markalı Stüdyo 24’ün satışlarının ve inşaatının yüzde 90’a yakın kısmını tamamladıklarını ve altı ay erken teslim için çalışmalara başladıklarını söyledi. Stüdyo 24 projesinin yatırımcısına iyi kazandırdığını dile getiren Yılmaz, projede 1600 liradan başlayan fiyatların 2 bin 600 liraya kadar çıktığını kaydetti.

Ankara iş dünyası ‘Protokol’de yerini alacak
Ender İnşaat ve Ebced İnşaat Ortaklığıyla hayata geçirilen Protokol Ankara İş Merkezi pojesi, Ankara’nın cazibe merkezlerinden Çukurambar’da inşa ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Ender İnşaat Genel Müdürü Hüseyin Duman, Konya Yolu’na 200 metre mesafede, Çetin Emeç Bulvarı ve Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nin kesişim noktasında yer alan Protokol Ankara’nın iş dünyası için oldukça avantajlı bir konumda inşa edildiğinin altını çizdi.
Toplam 58 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Protokol Ankara’nın özel lokasyonu ile şimdiden iş dünyasının ilgisini çekmeyi başardığını vurgulayan Duman, “BaşbakanlıkYeni Hizmet Binası ile Dışişleri Bakanlığı yeni yerleşkesinin ortasında, ODTÜ, Ankara Ticaret Odası gibi önemli kurumların hemen yakınında bulunan Protokol Ankara, iş dünyasının üzerindeki yükü hafifletmek üzere kurgulandı” dedi. Duman, 27 katlı Protokol Ankara’da, 63 ile 650 metrekare arasında değişen ofislerin yanında 24 bin metrekare inşaat alanına sahip mağazaların bulunduğunu ifade etti.
Ofis sahiplerinin en fazla şikayet ettiği unsurların başında gelen aidat konusunda da farklı bir çözüm ürettiklerini bildiren Duman, “Bina ortak giderleri için gelir sağlayan kiralık alanlar inşa edilecek ve bu sayede aidatların bir kısmı bu alanların kira gelirleriyle karşılanacak. Bu modelle masrafları aşağıya düşüreceğimiz gibi ve sahiplik duygusunun da artacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı. Projenin lansmanı 16 Nisan Çarşamba günü yapılacak.

Haberin Devamı

378 konutun 250’si 10 gün içinde satıldı
Sinpaş GYO’nun butik projelere odaklanan markası Eviya Gayrimenkul, İstanbul Atakent’teki yeni Ege Yakası projesinin lansmanını 4 Nisan’da gerçekleştirmişti.
Ege’yi İstanbul’un Avrupa yakasına taşıyan projeye çok büyük bir ilgi oldu. 378 konutluk projede 250 konutun satışı şimdiden gerçekleşti.
Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, İstanbulluların Egeli bir yaşama EgeBoyu’nun ardından EgeYakası’nda gösterdiği ilginin Sinpaş Grubu’nun 40 yıllık deneyimi, saygınlığı ve güvenirliğiyle yenilikçi ve özgün konseptleri buluşturan anlayışlarının bir ürünü olduğunu belirtti.
Gacemer, “Emlak piyasasının genelde durgun bir seyir izlediği dönemde Sinpaş GYO ve Eviya Gayrimenkul olarak önemli bir başarıya daha imza atmış olduk. Sinpaş böyle dönemlerde güvenilir bir liman olduğunu defalarca ispat etti. Yeni projelerimizle birlikte 2014 boyunca bu başarımızı daha da ileri taşıyacağız” dedi.

Haberin Devamı

Santorini Adası’ndan ilham alındı
Ege mimarisini yeniden canlandırıldığı projede, Ege’nin sembollerinden biri olan Santorini Adası’ndan ilham alındı.
1+1 konutun bulunmadığı EgeYakası’nda, 2+1, 2+1 teraslı ve 2+1 bahçeli, 2,5 +1 taş ev, 3 + 1, 3+1 teraslı ve 3+1 bahçeli ve 4+1 taş ev ve villa konut seçenekleri yer alıyor. Projede 30 Nisan’a kadar % 10 indirimli lansman fiyatından satışlar devam ediyor.
EgeYakası’nda, dört farklı ev tipi yer alırken, Alaçatı evlerinin teslimi Nisan 2016’da, Assos, Cunda ve Foça evlerinin teslimi ise Ağustos 2016’da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Sancaktepe’de ödeme seçeneklerini üçledi
Anadolu yakasında Sancaktepe’de inşa edilen Ev’re projesinde kampanyalı satışlar devam ediyor. Projedeki 3’lü kampanyada konut fiyatları 182 bin liradan başlıyor. Gedizler Yapı tarafından hayata geçirilen projede, % 12’ye varan indirimler sağlanıyor.
Kampanyanın ilk seçeneğinde, konut bedelinin yüzde 50’sininpeşin, kalan yüzde 50’yide sıfır faizle ve 36 ay taksitle ödeme imkânı bulunuyor.
Diğer seçenekte yüzde 10’u peşin, geriye kalan rakamın yüzde 20’si ekim ayında, yüzde 20’si Mayıs 2015 tarihinde, kalan yüzde 50’lik kısım da banka kredisiyle ödenebiliyor.
Son seçenekte ise, daire fiyatının yüzde 25’i peşin, yüzde 75’lik kısmı için de banka kredisiyle ödeme imkânı sunuluyor.
Dairelerin büyüklükleri 45 ile 221 metrekare arasında değişiyor. Projede, normal kat ve bahçe dubleksleri olmak üzere 14 ayrı tipte daire yer alıyor.

Ağaca göre tasarım
55 bin metrekare arazide gerçekleştirilen projenin yüzde 90’ı yeşil alandan oluşuyor. Çevreye ve doğaya önem verilen Ev’re projesinin konsepti, arsasında bulunan 35 yıllık fıstıkçamı ağaçlarına göre projelendirildi.
İlk etabın 1 yıl sonra teslim edileceği projede 28 bin metrekare arazi üzerine inşa edilecek ikinci etap çalışmalarına ise gelecek yıl başlanacak.

Almanlar Türkiye’den 262 parsel arsa aldı
Mütekabiliyet Yasası ile ilgili gelişmeleri aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yabancı ülke vatandaşlarına 2013 yılında kat mülkiyetine konu olmayan 1.660 parsel arsa satışı gerçekleştirildiğini bildirdi.
2013 yılında 1.660 adet kat mülkiyetine konu olmayan parsel satışı yapıldığını belirten Güllüce, alım miktarı açısından ise ilk sırada ise 262 parsel ile Almanya’nın geldiğini kaydetti. Almanya’yı 241 parselle İngiltere takip etti.
Güllüce, yabancı ülke vatandaşlarının 2013 yılında arsa alımında en fazla tercih ettiği ilin ise 288 parsel ile İstanbul olduğunu aktardı.

Lansman indirimini 30 Nisan’da bitirecek
Ortadoğu Grup tarafından Sancaktepe’de hayata geçirilen Resim İstanbul’da yüzde 10 lansman indirimi 30 Nisan’da sona eriyor. Kampanya kapsamında lansman fiyatının yüzde 25’ini peşin verenler kalanını 30 ay vade farksız ödeyebiliyor. Yine lansman fiyatının yüzde 50’sini peşin ödeyenler kalanını 48 ay taksitle vade farksız verebiliyor.
1 Mayıs'tan itibaren tipine göre dairelerin fiyatının yüzde 4 ila 13 arasında artacağını belirten Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, “Avantajlı fiyatlarla ev sahibi olmak ve kazanmak isteyen herkesi projeye bekliyoruz” dedi.

GYODER’e yeni bir başkan yardımcısı
Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. GYODER sektörün önemli isimlerini bünyesine katarken başkan yardımcılarının sayısını da artırdı. Aziz Torun’un başkanlığında faaliyetlerini sürdüren GYODER’in yeni döneminde Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Çalık GYO Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, PWC Şirket Ortağı Ersun Bayraktaroğlu ve FYP Proje Geliştirme Şirket Sahibi Füsun Yılmaz Phillipson GYODER Başkan Yardımcısı olarak yer alacak.

Levent’teki ofislerin % 45’i sahiplerini buldu
LEED Gold Sertifikası’na uygun olarak tasarlanan çevre dostu Levent 199 ofis projesinin yüzde 45’inin kiralanması tamamlandı. Zorlu Gayrimenkul tarafından geliştirilen proje, 42 kat ve 170 metre yüksekliğe sahip. Akıllı bina sistemine sahip olan projede, helikopter pisti, kiracılara hizmet edecek toplantı salonları, yeme içme üniteleri ile bulunuyor. Levent 199 projesi, Levent Büyükdere
Caddesi üzerinde konumlanıyor.
2014 yılı Haziran ayı itibari ile yaşamın başlayacağı Levent 199’da ofis kiralamaları, proje danışmanları JLL ve DTZ firmaları aracılığı ile hızla devam ediyor.