Ekonomi Halkbank’ta SMS ile gümrük vergisi

Halkbank’ta SMS ile gümrük vergisi

10.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Halkbank, gümrük vergisini SMS ile ödemeyi sağlayan uygulamasını tanıttı.

Halkbank’ta SMS  ile gümrük vergisi

Halkbank’tan yapılan açıklamaya göre, gümrük vergisi mükellefi firmalar ile mükellefleri adına işlem yapan gümrük müşavirliği firmalarının yanı sıra Halkbank bireysel müşterileri de bu uygulamadan kolayca yararlanabiliyor. SMS ile gümrük vergisi ödeme uygulamasından yararlanmak isteyenlerin ilk olarak Halkbank şubelerinden veya Halkbank internet şubesinden bir defaya mahsus talimat vermeleri gerekiyor. Halkbank’ın SMS kanalından yapılan ödemelerde Nakit Yönetimi Kredisi, Kredili Mevduat Hesabı ve Vadesiz Mevduat Hesapları kullanılabiliyor.

Halkbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay, bu uygulamayla vergi mükelleflerine, zaman ve maliyet avantajı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Borç ödemesi yapmak isteyen Halkbank müşterileri, talimatta yer alan telefon numarasıyla borç sorgulaması yapmak üzere GVSOR yazıp bir boşluk bırakarak 16 haneli Gümrük Beyanname Numarasını 3401’e mesaj gönderiyor. Gelen cevapta yer alan borç bilgileri kontrol eden kullanıcılar GVODE yazıp bir boşluk bırakarak borç sorgulamasını yaptığı Gümrük Beyanname Numarasını 3401’e mesaj atıyor ve müşterilerin talimatta belirttiği hesabından ödeme işlemi gerçekleştiriliyor.

Yazarlar