Ekonomi ‘Haramı, helali çok iyi bilirsiniz’

‘Haramı, helali çok iyi bilirsiniz’

31.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Şanlıurfa Viranşehir’de toplu açılış törenine katıldı, Ceylanpınar ve Akçakale’de de vatandaşlara seslendi.

‘Haramı, helali çok iyi bilirsiniz’

Erdoğan, belediyesi BDP yönetiminde bulunan Viranşehir’i, modern bir şehir haline getireceklerini belirterek, “Şimdi bu Viranşehir’in haline bakıyorum. Niçin bu şehir viran, buna bakıyorum. Artık bu şehri viran olmaktan çıkaralım” dedi.
Erdoğan, iktidarda oldukları 10 yılda, Türkiye’yi 3 kat büyüttüklerini belirterek, şunları söyledi:
“İnşallah önümüzdeki 10 yılda, yani Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde 2023’te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına gireceğiz. Bunu yapar mıyız? Yaparız. Benim sizden bir ricam var. Herhalde elektriği kaçak kullanmayacağız, değil mi? Çünkü siz haramı, helali çok iyi bilirsiniz. Ben inanıyorum ki, Viranşehirli kardeşimin gırtlağından haram geçmez.”

‘Provoke etme...’
Erdoğan, Ceylanpınar ilçesinde Cumhuriyet Caddesi’nde halka hitap etti. Ceylanpınar’daki TİGEM tesislerine 135 kişi alınacağını bildiren Erdoğan, işe alımların İŞKUR aracılığıyla Ceylanpınar’dan yapılacağını söyledi. Bazı vatandaşların alınacakların başka ilçelerden olmamasına yönelik sözleri üzerine Erdoğan, kalabalığın içindeki bir kişiye de ”Oradan provoke etme” diye seslendi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
”Buradan Başbakan bir şey söylüyor, Başbakan ne söylüyorsa odur. ’Ceylanpınar’dan alınacak’ diyorum, sen oradan başka bir şey söylüyorsun. Şu anda Ceylanpınar TİGEM çiftliğinde çalışanların kahir ekseriyeti Ceylanpınarlı. Ceylanpınar’a komşu ilçelerden gelenler bu ülkenin evlatları değil mi? Onlar da orada çalışacak. TİGEM çiftliği Ceylanpınar’ın bir çiftliği değil, TİGEM çiftliği Türkiye’nin çiftliğidir. Buradan mühendisiyle, her şeyiyle herkes istifade edecek.
Asla bölücük yapmayacağız, birleştirici olacağız. Ama bak, 135 kişi alınacak, bunlar Ceylanpınar’dan alınacak, bunun müjdesini veriyorum. Bu bir kelam-ı rüşvet değildir. Bunları sevmem. Ben şu anda bir seçim atmosferi içerisinde de burada değilim. Bütün bu yatırımları yaparken size hizmetkar olmamızın gereği yapıyoruz. Çünkü biz size efendi olmaya gelmedik, hizmetkâr olmaya geldik. Bunun gereğini yapıyoruz.”