Ekonomi ‘Hareket zamanı’

‘Hareket zamanı’

22.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sürdürülebilirlik için söz söyleme döneminin bittiğini vurgulayan Güler Sabancı, “Harekete geçme zamanı. Biz Sabancı’da ‘Ayinesi iştir kişinin’ deriz” şeklinde konuştu.

‘Hareket zamanı’

EBRU SUNGUR - ‘İklim aciliyetinin’ her konuda adım atarken öncelikledikleri bir unsur olduğunu vurgulayan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Artık mesaj değil, harekete geçme zamanı” dedi. En önemli ekofeminist sanatçılardan biri olan Agnes Denes’in Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki (SSM) eseri ‘Yaşayan Piramit’in yanında gazetecilerle bir sohbet toplantısı düzenleyen Güler Sabancı, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Sabancı Holding için iklim acil durumu ve sürdürülebilirlik yeni bir konu değil, yaptığımız tüm işlerimizin içinde vardı ve var olmaya da devam ediyor. Ama tabii ki tüm dünyada ağırlığı günden güne artan bir konu. Umutluyum ve dünyanın içinde bulunduğu bu durumun sürdürülebilirlik yolculuğu için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Sürdürülebilirliği çevresel, sosyal ve yönetişimsel olarak yani tüm boyutlarıyla ele alıyoruz.”

‘Yolculuğumuza yakıştı’

Sabancı Vakfı’nın bu sene düzenleyeceği Kısa Film Yarışması ve Filantropi Konferansı’nın gündeminin de iklim acil durumu olacağını, Sabancı Üniversitesi’nde sıfır atık yapısına geçildiğini, SSM’nin ‘Yeşil Müze Sertifikası’ aldığını anlatan Güler Sabancı, “Yaşayan Piramit’in, Sabancı Holding’in çevre bilinci, iklim acil durumu ve sürdürülebilirlik yolculuğuna çok yakıştığını düşündük” dedi.

Haberin Devamı

Yaşayan Piramit ve Agnes Denes ile ilgili bilgi veren Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer, “90 yaşını aşmış olan sanatçı bize 1960’lı yıllardan beri çevre odaklı uyarılarını yapıyor. ‘Gelecek henüz el değmemiş ve kırılgan, itinayla davranın’ mesajını veriyor” dedi.

‘Ayinesi iştir kişinin’

Güler Sabancı şöyle dedi: “Sürdürülebilirlik konusunda söz söyleme dönemi artık bitti. Şimdi harekete geçme zamanı… Biz Sabancı’da, ‘Ayinesi iştir kişinin, yapılana bakarız’ deriz. Bu sebeple sürdürebilirlik işimizin her aşamasında görülebilir, rakamlarımız da bunu söyler. Holding olarak bu sene Institutional Investor anketinde EMEA bölgesinin sanayi şirketleri arasında tüm kategorilerde en iyileri olarak ‘Best CEO’, ‘Best CFO’, ‘Best IR Program’, ‘Best IR Team’, ‘Best IR Professional’, ‘Best Analyst/Investor Event’, ‘Best Company Board’ ödüllerinin yanı sıra Best ESG ödülünü de aldık.”