Ekonomi Hava durumu onlardan sorulur!

Hava durumu onlardan sorulur!

30.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçirdiğimiz yağışlı günler hava durumu tahminine ilgiyi artırdı. Artık cep telefonuna indirilebilen mobil uygulamalarla kötü havanın size sürpriz yapmasının önüne geçebilirsiniz. İşte, en popüler ve ücretsiz uygulamalar

Hava durumu onlardan  sorulur

Türkiye bu yıl bol yağmurlu bir yaz geçiriyor. Şiddetli fırtınaların hakim olduğu bu aylarda herkesin gözü kulağı hava durumunda. Önceden televizyonlarda dört gözle beklenen hava durumu tahminleri de çağa uyup cep telefonlarına girdi. Cep telefonları kendi içinde günlük hava durumunu gösterse de daha fazla bilgi arayanlar için çok güzel mobil uygulamalar bulunuyor. Bu uygulamalar sayesinde kötü havanın size sürpriz yapmasının önüne geçebilirsiniz. Bulunduğunuz yer ve dünyanın herhangi bir yeriyle ilgili hava tahminlerine anında ulaşmanızı sağlıyorlar. iOS ve Android platformundaki onlarcası arasında en popüler ve ücretsiz hava durumu uygulamalarına göz attık.

Haberin Devamı

Saat saat bildirim

Meteoroloji: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet’in ilk yıllarından beri gözlem ve hava tahmini çalışmalarını sürdürüyor. Günümüz teknolojisine de adapte olarak tahminlerini mobil uygulamayla cebinize kadar getiriyor. Uygulamayla istediğiniz noktanın anlık hava durumu ve tahminlerine erişebiliyorsunuz. Anlık hava durumu, sıcaklık, basınç, rüzgar ve nemi gösteriyor. Saatlik tahmin grafiği, 5 günlük hava durumu tahmini, saatlik ve günlük tahmin detayları var. Hava tahminleri ve diğer verileri sosyal medyada paylaşabilme özelliği de sunan uygulamada, Meteorolojinin Sesi Radyosu’nu dinleyebiliyor ve çeşitli tasarımlarla sunulan widget’ları ana ekranınıza yerleştirebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Canlı hava durumu: ‘Hava nasıl diye pencereden dışarı bile bakmanıza gerek yok’ diyerek iddiasını ortaya koyuyor. Dünyanın her yeriyle ilgili haftanın her günü ve her saati için kapsamlı hava durumu tahmini sunuyor. 7 gün için tahmin yapabiliyor. Gerçek zamanlı hava durumunu yansıtan animasyonları var. En son hava durumu verilerini içeren günlük raporu da bulunuyor. Sıcaklık sıfırı geçtiğinde alarm bildirimi gönderiyor. Mevcut ve hissedilen sıcaklık, rüzgar hızı ve yönü, basınç ve yağış bilgileri, gün doğumu ve günbatımı saatleri, hava durumu radarı ve yağmur haritaları gibi bilgiler sunan uygulama canlı animasyonlar ve grafiklerle desteklenmiş. Hava durumunu sosyal medyada paylaşma imkanı da veriyor. Kişiselleştirilebilir bir menüsü var.

Fotoğraf ve video var

AccuWeather: Dünyanın en ünlü hava durumu tahmini mobil aplikasyonlarından biri. Bu uygulamayla bulunduğunuz bölgeye ait anlık, günlük ya da haftalık hava durumu tahmini bilgisini alabilir, hava sıcaklığı, rüzgar şiddeti, rüzgar yönü, nem, görüş mesafesi, basınç gibi ayrıntılı verilere ulaşabilirsiniz. Türkçe de dahil 100’den fazla dil ve lehçede dünyadaki tüm konumlar için hava tahminleri sunuyor. En güvenilir kaynaklardan biri olarak gösteriliyor. MinuteCast özelliğiyle de GPS konumunuzdan yerel olarak dakika bazında yağış tahmini yapıyor. .

Haberin Devamı

Yahoo hava durumu: O anki hava durumunu yansıtan fotoğraflarıyla öne çıkıyor. Tasarımını da yeniledi. Hava durumunu renkli bir şekilde takip etmenizi sağlıyor. En son hava durumu bilgilerini gösteren ana ekran widget’ları var. 10 günlük ve 24 saatlik sıcaklık tahminleri de dahil olmak üzere ayrıntılı hava durumu bilgileri sunuyor.

YENİ ÜRÜN

Gençlere özel cep

Samsung, gençlerin beklentilerini karşılamak üzere geliştirdiği Galaxy On7 Prime akıllı telefonunu Türkiye’de Samsung Online Mağaza’da satışa sundu. Sahip olduğu bağlantı özellikleri ve 3.300 mAh batarya gücüyle ön plana çıkan Galaxy On7 Prime’ı alanlar aynı zamanda 299 TL değerindeki Level U kulaklığa sahip olacak.

Galaxy On7 Prime, siyah ve altın renk seçenekleriyle tüketicilerle buluşacak. 5.5 inç’lik ekranı, 32 GB’lik dahili hafızası, 13 MP arka, 8 MP ön kamerası var. Daha hızlı gezinme ve yükleme/indirme hızı sunan Galaxy On7 Prime, sahip olduğu özelliklerle kullanıcıların daha az veri tüketimiyle daha çok içeriğe ulaşmasını sağlıyor. 3300 mAh batarya ile kullanıcılar 12 saate kadar 4G internet kullanabiliyor.