Ekonomi Hava iş koluna grev yasağına Gül’den onay

Hava iş koluna grev yasağına Gül’den onay

03.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hava iş koluna grev yasağı getiren ”Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”u jet hızıyla onayladı. THY çalışanlarının grev yapmasına neden olan kanun, geçtiğimiz çarşamba gecesi TBMM’de kabul edilmişti.

Hava iş koluna grev yasağına Gül’den onay

Gül dün 4 kanunu onayladı. Gül’ün onayladığı ”Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”a göre havacılık sektöründe grev ve lokavt yapılamayacak. Kanunla korsan taksicilere verilen para cezaları yükseltilecek. Daha önce 15 gün trafikten men edilen korsan taksiler, bundan sonra 60 gün süreyle trafiğe çıkamayacak. Korsan taksilerden yararlananlar ilk kez para cezasına çarptırılacak. Bu ceza, 216 lira olarak uygulanacak.
Gül, ”Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”, ”Uluslararası Para Fonu Ana Sözleşmesinde İcra Direktörleri Kurulu Reformuna İlişkin Olarak Yapılması Teklif Edilen Değişikliklerin Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun”, ”Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Esendere ve Sero Kara Hudut Kapılarının Ortak Kullanımına Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun”u da onayladı.