Ekonomi Havalimanına kenevirli x-ray

Havalimanına kenevirli x-ray

30.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın endüstriyel kenevir üretiminde kararlılık mesajları vermesinin ardından kamu kurumları, iş dünyası ve girişimciler kenevir sanayisi ile ilgili çalışmalara başladı.

Havalimanına kenevirli x-ray

Tohumu, lifleri, kökü ve yaprağından 50 bin çeşit sanayi malı üretilebilen kenevirin endüstriyel boyutlarına ilişkin farkındalık artarken, Türkiye’de halihazırda kenevir kompozitlerden nihai ürün üretmeyi başaran bir şirket de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İki girişimcinin fikri

İki girişimci tarafından kurulan Türk araştırma şirketi TechnoArge’nin havacılık, otomotiv ve inşaat sanayisi gibi onlarca sektörü doğrudan etkileyen kompozit sanayisinde “kenevir kompozitler” ile ilgili 3 yıldır çalışma yaptığı ortaya çıktı.
Avcılar’da faaliyet gösteren şirket, kenevirden yaptığı kompozitlerle (farklı malzemelerin yeni bir özellik göstermesi için bir araya getirilmesi) kurşun geçirmez zırh, x-ray cihazı ve el dezenfektan cihazı üretiyor. Kenevirden mamul ürün geliştiren TechnoArge, kenevir kompozitler konusunda ulusal ve küresel ölçekte patent başvurusu yaptı.