Ekonomi Hazır giyimde rahatlık modası

Hazır giyimde rahatlık modası

07.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl sonbahar ve kış modasına rahatlık damga vuruyor. Pandemi sonrası şıklığa geri dönüş olsa da rahatlıktan vazgeçilmiyor. Değişken havalar nedeniyle de kat kat giyime özen gösteriliyor. Açık renkler bu kışın modasını belirliyor.

Hazır giyimde rahatlık modası

HANİFE BAŞ- Hazır giyimde sonbahar kış modasında rahatlık öne çıkıyor. Havaların bir sıcak bir soğuk olması da kat kat giyimi öne çıkarıyor.

Haberin Devamı

Hazır giyimde rahatlık modası

Modacı Dilek Hanif, bu sonbahar ve kış modasında minimal ve rahat giyimin klasik siluetlerle birleştiğini belirterek, “Örgü, deri, denim gibi görünümler göz önünde olacak. Blazerlar, bol dökümlü pantolonlar, tok büyük örgü parçalar giyiyor olacağız. Klasik ve spor parçalar karıştırılarak her yere giyilebilirlik ve rahatlık birleşiyor. Rahatlık ön planda fakat aynı zamanda şık zamansız kilit parçalar olacak” dedi.

Hazır giyimde rahatlık modası

Değişken havalarda kat kat giyinilmesi gerektiğini anımsatan Hanif, “İçinize ince bir parça tercih edip üstüne daha kalın ve ısıtıcı bir parça tercih ederek gün içerisindeki hava değişimlerine ayak uydurmak mümkün. Bu tür havalarda şal taşımak da hayat kurtarır” yorumunu yaptı.

Hanif, pandemiyle beraber herkesin hayatına giren spor ve ev giyime ilginin azaldığına da işaret ederek, “Şık giyime dönüş başladı. İnsanlar şık ve özenli giyinmeyi özlemiş durumda fakat bununla birlikte spor giyimden kalan parçalar da hayatımızda yer edinmeye devam ediyor. Bunun en büyük örneği spor ayakkabılarımız. Şık görünümlerde de olsa spor ayakkabı tercihi devam etmekte” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Özgürleşme hissi

Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi Büşra Orakçıoğlu, erkek giyiminde sonbahar kış modasıyla ilgili olarak, “Daha çok özgürleşme hissinin ön plana çıktığı bir 2022-23 sonbahar kış koleksiyonuna merhaba dedik. Sezonun alışılagelmiş koyu pastel tonları yerini ağırlıklı olarak daha açık renklere bırakmış durumda. Koleksiyonun ana renkleri, özellikle sakinlik duygusunu yansıtan fındık kabuğu kahvesinden başlayarak ekruya kadar uzanıyor. Rahatlayan kalıplar ve usta terzilik anlayışı, kombinlerimizin en az bir parçasında muhakkak yansıma buluyor” dedi.

Hazır giyimde rahatlık modası

Serinleyen havalarla beraber özellikle geçiş mevsiminde şişme yelek, ince mont ve trikoların gardıroplarda yerini almaya başladığını dile getiren Orakçıoğlu, şunları söyledi: “Takım elbise, ceket ve gömlek üçlüsü satış grafiğinde başı çekerken, kış mevsimiyle beraber trikolar ve dış giyim ürünlerine olan talep de hızla yükseliyor. Yünlü kabanlar ve balıkçı trikolar hem iş dünyasında hem de hafta sonları ve sosyal zamanlarda oldukça tercih edilen ürün gruplarından olduğu için yoğun ilgi görüyor.”

Haberin Devamı

Fonksiyonel ürünler

Hazır giyimde rahatlık modası

İpekyol Genel Müdürü Uğur Ayaydın, pandemiden sonra konforun vazgeçilmez hale geldiğini vurgulayarak, “Kolay kombinlenebilir, fonksiyonel ürünler tercih edilir oldu. Sonbahar kış koleksiyonumuzda üst giyim ve alt giyim kategorilerimizde başarılı bir satış grafiği yakaladık. Havaların soğumaya başlamasıyla dış giyim kategorimiz de satıştaki payını yükseltti. Havaların soğumasıyla kat kat giyinmeye olanak sağlayacak ürünler daha fazla tercih ediliyor. Bu dönemde dış giyim kategorimiz de öne çıkıyor” dedi.