Ekonomi Bakan Yerlikaya: Haziranda gri listeden çıkarız

Bakan Yerlikaya: Haziranda gri listeden çıkarız

07.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkeleri mali suç durumuna göre kategorize eden gri listeden Türkiye’nin haziranda çıkabileceğini söyledi.

Bakan Yerlikaya: Haziranda gri listeden çıkarız

İstanbul Sanayi Odası’da (İSO) gerçekleştirilen ‘İstanbul’un Huzuru’ başlığıklı toplantıda konuşan Bakan Yerlikaya, Türkiye’nin gri listeden çıkışı için de gerekli çalışmaları yaptıklarına dikkat çekerek şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Cumhurbaşkanımız liderliğinde koordine olduk. Gri listeden çıkış ülke ekonomimiz için büyük önem taşıyor. Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek bu konu hakkında özel olarak çalışıyor. İçişleri Bakanlığı olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu konuda büyük yol kat ettik. İnşallah ülkemizin haziran ayında gri listeden çıkmasını bekliyoruz.” 

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Yerlikaya, “Yerli ve milli sanayimizin desteğiyle 7 milyar dolara yaklaşan ihracatımızla, nerelere gideceğimizi dünya biliyor. İçeride de dışarıda da terörle mücadele halindeyiz. İçişleri Bakanlığı olarak emniyet, jandarma ve istihbarat birimlerimizle kırsalda ve şehirlerde operasyonlara imza atıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘EKONOMİ İÇİN HUZUR’

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da şunları söyledi: “Bir kentte asayiş ve huzur aynı zamanda o kentin ekonomik dinamizmi açısından da son derece hayatidir. Güvenli bir ortam, bireylerin yaşam kalitesini artırır. Ekonomik faaliyetleri teşvik eder. Yaşam kalitesi yüksek, huzur ve refah içinde yaşayan toplumlar, sanayileşmeyi başarmış toplumlardır. İstanbul’a hep birlikte en iyi şekilde sahip çıkmak hepimizin görevi. Çünkü üretim varsa, huzur vardır, huzur varsa, üretim olur. Üretim ve huzuru birbirinden ayırmak mümkün değildir.”