Ekonomi HEDEF, FİNANS MERKEZİ’NDE EN ÇOK KAZANDIRAN OLMAK

HEDEF, FİNANS MERKEZİ’NDE EN ÇOK KAZANDIRAN OLMAK

20.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ataşehir Finans Merkezi’ndeki ilk proje olan Sarphan Finanspark, 6 ayda yatırımcısına yüzde 40 kazandırdı. Metrekaresi 4 bin 500 liradan satışa çıkan projede ortalama fiyat 7 bin lirayı buldu. Hedef ise en az yüzde 100 getiri sağlamak

HEDEF, FİNANS MERKEZİ’NDE EN ÇOK KAZANDIRAN OLMAK


Finans merkezi seçilmesiyle yıldızı iyice parlayan Ataşehir’deki Sarphan Finanspark projesi ilk olmasının avantajını kullanarak alıcılarına en çok kazandıran proje olmayı hedefliyor. İlk satışa çıktığında konutların metrekare fiyatlarının 4 bin 500 lira seviyesinde olduğu proje 6 ay içinde alıcılarına yüzde 40 oranında kazandırırken, şu andaki metrekare satış fiyatları ise ortalama 7 bin lira civarında seyrediyor.
Sarp Group’un İnşaat Genel Koordinatörü Vekalet Kaba, projenin tamamlanma tarihi olan 2014 Nisan’da fiyatların en az yüzde 100 artmasını beklediklerini ifade ederek, “Bölge hızla gelişiyor. Master planları hazırlandı ve bittiğinde burası bambaşka bir yer olacak. Fiyatlar da o ölçüde artacak. Yüzde 100 diyoruz ama belki çok daha fazla artacak” dedi. Kaba, projenin bölgedeki ilk olmasının da avantajını kullanacağını belirterek, “Bizden başka bir inşaat başlamadı. Bu nedenle Sarphan’dan konut sahibi olanlar, çok daha uygun fiyatlardan aldığı için bölgenin en çok kazandıran projesine yatırım yapmış olacaklar“ diye konuştu.

1.7 milyon liraya daire
21 bin metrekarelik arsada yükselen Sarphan Finanspark’ın 180 bin metrekare toplam inşaat alanı bulunuyor. 517 bağımsız ünitenin bulunduğu projede 340 konut, 53 mağaza, 5 yıldızlı 1 otel ile 123 ofis yer alıyor. Projeden toplam hasılat beklentisi ise 500 milyon lira civarında. Proje tüm unsurlarıyla, tamamlandığında on binlerce kişinin yaşayacağı Finans merkezi’ne hitap etmek üzerine tasarlanıyor. 43 katlı tasarlanan projede 10 kat bodrum da bulunuyor. Denizden 263 metre yüksekliğe sahip olan Sarphan Finanspark’ta 11. Kattan sonra İstanbul ve deniz manzarası başlıyor.
Sarp Group'un TOKİ iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat (EPP) işbirliğiyle inşa ettiği Sarphan Finans Park Residence'da stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 tipindeki dairelerde en küçük ayrıntısına kadar eksiksiz olarak her şey verilecek. Projede konut alanları stüdyo dairelerde 40 m2, 1+1 dairelerde 62-65 m2, 2+1 dairelerde 98-140 m2, 3+1 dairelerde ise 118-173 m2 arasında değişiyor. Projede en pahalı dairenin fiyatı ise 1.7 milyon lira. 180 metrekarelik 3+1 tipindeki bu dairenin çok iyi bir manzarası bulunuyor.

Haberin Devamı

Oteli satacak
Sarphan Finans Park'ın içerisinde bulunan otel, bölgenin ilk oteli olma özelliğini taşıyor. Hayata geçirilecek olan otelin oda sayısı anlaşılacak işletme ve yatırımcıya bağlı olarak değişecek. Hem yatırımcı hem de işletmesi için görüşmelerin sürdüğünü belirten Kaba, “Bölgede otel ihtiyacı fazla. Finans Merkezi'ne gelecek ziyaretçilerin kalacağı otel eksiğimiz var.”diye konuştu. Yüzde 18 kaba inşaatının tamamlandığı projede, ofis ve konutların yüzde 85'i satılırken, projeden ünlü 5 futbolcunun ev aldığı da gelen duyumlar arasında. Projede bulunan 53 tane ticari ünite ise Eylül ayında ihale ile satışa çıkarılacak. Projede konutların metrekare fiyatları 7 bin TL'den, ofislerin ise metrekare fiyatları 8 bin 500 TL'den satışa sunuluyor. Projenin teslim tarihi ise 2014 Nisan.

Haberin Devamı

Fikirtepe’de görüşüyor
Sarp Group, 2013 yılında yatırımlarına yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Sarphan Finans Park'ın haricinde aynı anda Samsun, Diyarbakır, Gebze ve Eskişehir'de toplam 4 bin 500 konut üreten firma, önümüzdeki yıl yeni atılımlar yapmaya hazırlanıyor. Firmanın ilgilendiği bölgeler arasında Ataşehir, Bakırköy ve Fikirtepe de bulunuyor.

Gecekondular bu sefer ‘törenle’ yıkıldı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Mamak Belediyesi işbirliğinde yürütülen ’Ankara-Mamak Anayurt ve Gülseren Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ kapsamında gecekondular için yıkım töreni düzenlendi. Törene TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile çok sayıda kişi katıldı.
Mamak’taki kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1100 gecekondu yıkılarak, yerine 5 bin 400 konut inşa edilecek. Proje alanının yüzde 20’si konut, yüzde 80’ini ise yeşil alan, yol ve sosyal donatı alanı olarak planlandı. 415 gecekondunun yıkımı gerçekleştirilirken, kalan 685 gecekondu da bugün düzenlenecek törenle yıkılacak. 2 yıl içinde bitecek proje kapsamında gecekondu sahiplerine arsa paylarına göre 2+1 ve 3+1 daireler verilecek.
Yıkım öncesi törende konuşan TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, konutun insan için en temel ihtiyaçların başında geldiğini belirterek, “1100 yapının yıkımı tamamlanıyor. Belediye ile müştereken hazırlanan kentsel tasarım projesine göre 5 bin 400 konut, ilköğretim okulu, lise, ticaret merkezleri, cami, park ve çocuk oyun alanları bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’UN KUZEYİNDE ARSALAR UÇUŞA GEÇTİ

İstanbul’da Arnavutköy-Göktürk-Çatalca yollarının birleştiği kavşakta inşa edilecek üçüncü havalimanıyla birlikte son bir yıl içinde bölgedeki satılık arsa fiyatlarında yüzde 41’den başlayıp yüzde 129’a kadar uzanan oranlarda artış yaşandı

Arnavutköy-Göktürk-Çatalca yollarının birleştiği kavşaktaki 3 bin 500 hektarlık bölgeye inşa edilmesi planlanan havalimanı ile bölgedeki satılık arsa fiyatlarında önceki yıllara kıyasla önemli değişimler yaşandı. Sahibinden.com’un verilere göre Arnavutköy, Eyüp ve Çatalca’daki satılık daire fiyatlarında önemli değişimler yaşanmazken, aynı bölgedeki satılık arsa fiyatlarında yüzde 41’den başlayıp yüzde 129’a kadar uzanan oranlarda değişim kaydedildi.
Verilere göre, yüzde 129’la arsa fiyatlarının son bir yıl içinde en çok yükseldiği ilçe olan Çatalca’da ortalama fiyat 120 bin liradan 275 bin liraya yükseldi. 2010-2011 döneminde ise Çatalca’daki fiyat artışı yüzde 20 seviyesinde kalmıştı.

En pahalı arsalar Eyüp’te
Üçüncü havalimanına komşu ilçelerden Arnavutköy’deki satılık arsaların ortalama fiyatları 2010-2011 döneminde yüzde 22 artışla 41 bin liraya yükselirken, 2011-2012 dönemindeki artış yüzde 59 olarak gerçekleşti ve fiyatlar 65 bin lira seviyesine kadar yükseldi. 1 milyon lira ortalama fiyatla bölgedeki en pahalı arsalara ev sahipliği yapan Eyüp’te son bir yıl içinde gerçekleşen fiyat değişimi ise yüzde 41’de kaldı. 2010-2011 döneminde Eyüp’teki fiyat artışı yüzde 86 olmuş ve ortalama fiyat 382 bin 500 liradan 710 bin liraya yükselmişti.

Haberin Devamı

Arnavutköy’de % 18 artış
Üçüncü havalimanı bölgesinde yer alan ilçelerdeki satılık daire fiyatlarında ise son bir yıl içinde önemli değişimler yaşanmadı. Daire fiyatlarının en çok arttığı ilçe olan Arnavutköy’deki değişim oranı yüzde 18 oldu ve ortalama fiyat 63 bin 500 liradan 75 bin liraya yükseldi. İlçede 2010-2011 dönemindeki artış ise yüzde 15 olarak gerçekleşmişti.

Haberin Devamı

Kirada sıkı takip işe yaradı

Maliye Bakanlığı, kira gelirlerini mercek altına almak için 2007 yılında başlattığı çalışmada önemli başarı sağladı. Bu sürede İzmir’de mükellef sayısının yüzde 100’ün üzerinde arttığı bildirildi.
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, yaptığı açıklamada, kira gelirlerinin kayda alınmasında sağlanan başarıda sıkı denetimler, kiraların bankalara yatırılması zorunluluğu ve ev sahiplerine hazır beyanname göndermenin etkili olduğunu söyledi. İzmir’de 2007 yılında 48 bin 336 olan kira geliri beyan eden mükellef sayısının 2012 yılında 93 bin 938’e yükseldiğini belirten Acar, 2007 yılından bu yana yaptıkları çalışmada İzmir’de mükellef sayısını 45 bin 602 kişi artırdıklarını kaydetti.
Acar, yaptıkları çalışmalar sonucunda mükellef sayısının yanı sıra matrah beyanını da artırdıklarını ifade ederek, ”2007 yılında İzmir’de 394 milyon 783 bin TL olan matrah miktarı, 827 milyon 077 bin TL oldu” diye konuştu.

Anadolu yollarından büyük kırmızı bir ev geçti

Akbank'ın elverişli koşullar ve özel avantajlar ile binlerce kişiyi konut sahibi yapan “Büyük Kırmızı Ev”i Türkiye'nin dört bir yanında, ev sahibi olmak ve gayrimenkule yatırım yapmak isteyen binlerce kişiyle buluştu. Adana, Konya, Antalya, İzmir, Bursa, Kocaeli, Ankara ve İstanbul'da düzenlenen etkinliklerde, Büyük Kırmızı Ev standına uğrayan konuklara Büyük Kırmızı Ev’in kampanyaları, konut kredisi ürün ve hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı ve standtan konut kredisi başvurusunda bulunanlara çok özel tekliflerle ev sahibi olma imkanı sunuldu.
Etkinlik kapsamında, Büyük Kırmızı Hat üzerinden konut kredisine başvuranlar dosya masrafı olarak 1,000 lira yerine 750 lira ödediler ve 1-5 yıl vade aralığında yüzde 1.02, 6-10 yıl vade aralığında yüzde 1.03 faiz oranlarından yaralandılar.

Göktürk’te iz bırakacak 46 konut inşa ediyor

Akro Yapı tarafından Göktürk’te yapılan İz Evler projesinde 27 değişik daire planına sahip 46 ev seçeneği bulunuyor. Toplam 1590 metrekare alan üzerine kurulu olan projede 50 metrekareden 250 metrekareye, 1+1’den 5+1’e kadar bahçe ve çatı dybleksleri bulunuyor. Ormana komşu olarak hayata geçirilen İz Evler’de geniş bir avlunun yanı sıra, kapalı yüzme havuzu, teras bahçeleri, sauna, fitness salonu, her daireye özel kapalı otopark alanı ve özel güvenlik sistemleri yer alıyor.

Yeşil projenin altında Bünyamin Derman imzası

Erkanlı Şirketler Grubu tarafından Ankara İncek’te yapılan Monza Residence projesi Çankaya’ya 10 km mesafedeki İncek Ted Koleji yanındaki 65 dönümlük arazi üzerine inşa ediliyor. İlk etabında göl manzaralı 115 daire bulunan proje İstanbul’un ünlü mimarlarından Bünyamin Derman tarafından tasarlanıyor.
Erkanlı Monza Residence, 1+1 ve 2+1’ler 3+1 ve 4+1’lerden oluşuyor. Projenin en önemli özelliği ise Ankara’nın elektrik enerjini, rüzgar enerjisinden üreten ilk ekolojik binası olması ve aynı zamanda yeşilin ön planda tutulduğu kat bahçeleri ile de doğa severler için alternatif oluşturması.

Atakent’te üç günde yüzde 30 satışı yakaladı

Dumankaya İnşaat’ın TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş işbirliği ile Halkalı Atakent’te hayata geçirdiği Dumankaya Miks projesi büyük ilgi gördü. 15 Haziran Cuma günü ön satışa çıkarılan konutların yüzde 30’u 3 gün içerisinde satıldı.
Dumankaya İnşaat Satış ve Pazarlama Direktörü Ufuk Kayador, “Satışların yüzde 60’ı 1+1 tip konut, yüzde 40’ı ise standart tip konutlar için gerçekleşti. Proje özellikle üst düzey yöneticiler, firma sahipleri, mimar, mühendis, pilot, bankacı, doktor ve akademisyenlerden oluşan ve yatırım amaçlı daire alımı gerçekleştiren birçok meslek grubundan ilgi görüyor. Halen yoğun bir şekilde başvuru alıyoruz’’ dedi.