Ekonomi Her adım sevindirici

Her adım sevindirici

04.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) arasında varılan petrol anlaşması ile ilgili olarak, “Ankara ve Bağdat yönetimlerinin Irak’taki enerji kaynakları konusunda ortak çıkarları için anlaşma sağlaması ve iki yönetimin devamlı iletişimde olması oldukça önemli” dedi.

Her adım sevindirici


Ricciardone, önceki gün Polonya Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyonda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye ile IKYB arasında varılan petrol anlaşmasıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Ricciardone, Türkiye ile IKYB arasındaki petrol anlaşması konusunda Bağdat yönetiminin de memnuniyet duyması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
“ABD olarak politikamızda bir değişiklik yok. Irak’ın petrol ve gaz alanında dünya pazarları ile entegre olmasını sağlayacak her adımı sevindirici buluyoruz. Kuzey Irak’tan Türkiye’ye inşa edilecek ilave boru hattını olumlu karşılıyoruz. Ancak tabii Bağdat yönetiminin de Türkiye-Kuzey Irak arasında sağlanacak anlaşmadan memnun olması gerekir.”