Ekonomi Herkes oraya akın etti! İğne atsan yere düşmez...

Herkes oraya akın etti! İğne atsan yere düşmez...

06.07.2016 - 16:30 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı tatilini sahil beldelerinde geçiren turistler, sahilleri doldurdu. Sahillerde iğne atacak yer kalmazken, TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Özbozdağ "Üç ve üzeri nitelikli otellerde oda kalmadı. İlçemizde yüzde yüzü aşmış bir bayram geçiriyoruz" dedi.

Herkes oraya akın etti İğne atsan yere düşmez...

Sahil beldelerinde tatilciler plajları doldurdu. Yerli ve yabancı turistler, denize girerek serinlemeye çalıştı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Antalya'da en yüksek hava sıcaklığı 39, deniz suyu sıcaklığı ise 27 derece ölçüldü.

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde yoğunluk oluşturan turistlerden bazıları, güneşlenmeyi tercih etti.

Bazı vatandaşlar, şehir merkezindeki parklarda ağaç gölgelerinde otururken, bazıları balık tuttu. Çocuklar ve gençler ise falezlerdeki kayalıklardan Akdeniz'in serin sularına atladı. Öte yandan, su parklarında da yoğunluk yaşandı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi’nde tatilciler gündüz plajlarda gece ise sokak ile eğlence merkezlerinde kalabalıklar ve renkli görüntüler oluşturdu.

Sıcaklığın yüksek nemle birlikte 45 derece hissedildiği Marmaris’te, bayram tatilini geçiren vatandaşlar serinlemek için plaj, su parkları ve otel havuzlarını doldurdu. İlçe merkezinden İçmeler Mahallesi’ne kadar uzanan 11 kilometrelik sahil şeridinde özel ve halk plajları tatilcilerin akınına uğradı. Bazı tatilciler, şezlong ve sandalyelerini denize koyarak serinlemeye çalıştı. Çocuklarıyla gün boyu denizin tadını çıkaranlar, heyecan yaşamak için su sporları yaptı. Bazıları şemsiye altında dinlenmeye tercih ederken, kimileri kavurucu güneş altında sere serpe uzanarak bronzlaşmaya çalıştı. Günübirlik gezi düzenleyen tur tekneleri, cip ve at safarilerde yoğunluk nedeniyle yer kalmadı. Su parkları ve otel havuzları, plajları aratmayan kalabalığa sahne oldu. Tatilcilere yapılan indirimlerle su parklarını dolduran binlerce kişi aileleriyle birlikte su kaydırağı, muz, dalga havuzu, solucan da serinlemeye çalıştı.

Haberin Devamı

Akşam ise otellerinden çıkan tatilciler, sahil şeridindeki Uzunyalı Mevkii, Atatürk ve Kordon Caddesi’nde yürüyüş yaptı. Yat Limanı’nda bulunan kafeterya ve restoranlarda oturacak yer kalmadı. Kafeteryalarda yer bulamayan tatilciler, aldıkları içecekleri ile iskelede ve banklarda oturdu. Gece saat 23.30’dan itibaren eğlenmek isteyenler, Barlar Sokağı’nın yolunu tuttu. Kısa sürede kapasitesini dolduran disko ve barlar kapılarını kapatarak tatilcileri eğlendirmek için çılgın gösteriler sundu.

Haberin Devamı

100 KİŞİ RAHATSIZLANDI

Öte yandan; güneş çarpması, yediklerinden dolayı mide şikayeti nedeniyle devlet hastanesi, özel hastane ve polikliniklere yaklaşık 100 kişi getirildi. Yapılan tedavi sonrası hastalar taburcu edildi.

ADIM ATACAK YER KALMADI

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, "Günübirlik ve bir haftalık bayram tatili ile Marmaris ile çevresini tercih eden tatilci sayısının son verilerimize göre yaklaşık 1 milyonu buldu. Üç ve üzeri nitelikli otellerde oda kalmadı. İlçemizde yüzde yüzü aşmış bir bayram geçiriyoruz" dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "İlçemizde adım atacak yer kalmadı. Araçla bir kilometrelik mesafeyi 20 dakikada gidebiliyorsunuz. Marmaris turizmi için memnuniyet verici. İç pazar dediğimiz yerli turiste yönelik yaptığımız kampanya ve çalışmalar meyvesini verdi" dedi.