Ekonomi Herkesi ev sahibi yapacak kampanya

Herkesi ev sahibi yapacak kampanya

02.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişiminin ardından Emlak Konut GYO’nun hayata geçirdiği 0.70 faiz ve 120 ay vadeli konut satış kampanyasına GYODER de katıldı. Bu eş kampanyayla toplam 56 bin konutta 1 aylık tarihi fırsat da başladı

Herkesi ev sahibi yapacak kampanya

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Emlak Konut GYO’nun yüklenicileriyle gayrimenkul sektörünü canlandırmak ve ekonomiye katkı sunmak için başlattığı yüzde 20 peşin, 0.70 faiz oranı, 120 ay vadeli satış kampanyasına GYODER üyeleri de dahil oldu. Böylece 50 bin kişilik istihdamın olduğu 86 projede kampanya geçerli olacak. 39 firmanın yer aldığı kampanyada 56 bin konut, 3 bin 200 ofis bulunuyor. Kampanyanın geçerlilik tarihi 1 Ağustos-31 Ağustos olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, kampanyayla sektörün birlikteliğini ve ekonomiye katkı sunmak için gayretle çalıştığını bir kez daha gösterdiklerini söyledi. Torun, “Emlak Konut kampanyasına eş bir kampanya oldu. Şantiyelerimizin başında ve üretime devam ediyoruz, istihdama devam ediyoruz. Kampanya dahilinde olan projelerin toplamda 50 milyar liralık bir değeri var” dedi.

‘Gayrimenkulde Güç Birliği, Daha Güçlü Türkiye’ ismiyle düzenlenen toplantıya Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul geliştiricileri katıldı. Aziz Torun, gayrimenkul projelerinde 2 milyonun üzerinde doğrudan istihdam, alt sektörlerle birlikte 10 milyonun üzerinde istihdam olduğunu hatırlatarak, sektörün ‘fedakar’ bir sektör olduğuna vurgu yaptı. Torun, “Emlak Konut’un yüklenicileriyle başlattığı kampanyaya iki gündür yoğun talep olduğu görüyoruz. Çok önemli oyuncuların işbirliği haline dönüştürdük kampanyayı” dedi.

Haberin Devamı

Fırsatçılara dikkat!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, daha önce tarihte orta ve üstü gelir grubu için hiç sunulmamış vade seçeneğinin söz konusu olduğunu belirterek, “Bu millet darbeyi engelledi, ekonomiye yönelik darbeyi de hep birlikte engelleyeceğiz. 0.70 faiz oranı her projeden çok önemli oranda bir fedakarlık demek. Firmalarımız karsız, hatta belki zararına ama birlikte adım atıyor” diye konuştu.

Torun, üyelerin Türkiye’nin çok büyük geliştiricileri olduğuna dikkat çekerek, daire fiyatlarında zam yapılmasının mümkün olmayacağını söyledi. Kimi başka firmaların bu süreçte fırsatçılık yaparak, tüketiciyi kandırabileceğine de vurgu yapan Torun, tüketicileri uyardı:

“Öncelikle proje ruhsatını almış mı bakın, ikincisi bir bankayla anlaşması var mı dikkat edin, üçüncüsü Emlak Konut, TOKİ, Kiptaş dışında bitirme sigortası gibi bir garantisi var mı kontrol edin, araştırın. Fırsatçılar bunu kullanabilir.”

Yurtdışında anlatacaklar

Aziz Torun, sektörün önde gelen isimleriyle yaptıkları toplantıda prensip kararlar aldıklarını dile getirdi. Bu kararlardan en önemlisi ise Türkiye’yle ilgili olumsuz algı oluşmaması ve tereddütlerin giderilmesi için yurtdışı tanıtım atağı olacak. Buna göre, gayrimenkul fuarları olan Dubai’deki Cityscape ve Cannes’daki Mipim olmak üzere lobi çalışmaları yapılacak. Ayrıca yabancı basın gerek Türkiye’ye çağırılarak, gerekse firmaların gidip anlatmasıyla bilgilendirilecek.

Haberin Devamı

‘Bankalar da destek versin istiyoruz’

Aziz Torun, bu faiz ve vade seçeneğini desteklemekteki amaçlarının Türkiye’deki ekonomik dinamizmin gücünü korumak olduğuna dikkat çekti. Kampanyanın bir aylık sürede geçerli olacağını hatırlatan Torun, “Biz bu durumu göğüslüyoruz. Kardan, kazançlardan fedakarlık ediyoruz. İstiyoruz ki bankalar da buna destek versin. Bu bir ay süreyle sınırlı kalmasın” dedi.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, konut kredi faiz oranlarının bankalar tarafından 0.90 seviyesine düşürülmesi gerektiğini vurgulayarak, bunun bir süreklilik ve güç getireceğini kaydetti.

‘Milletin meclisini millet yapmalı’

TBMM’nin bu süreçte en ağır bombardımana maruz kalan alan olduğunu belirten GYoder Başkanı Aziz Torun, üyelerle birlikte Meclis’in yapımı veya onarımı için talip olduklarını dile getirdi. Torun, “Milletin meclisini onarmak için ilgililerle temasa geçeceğiz” dedi.