Ekonomi Hermes’in patronu ‘Taksim 360’a geldi

Hermes’in patronu ‘Taksim 360’a geldi

08.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü moda markası Hermes’in beşinci kuşak yöneticisi Simon Xavier Guerrand-Hermes, Taksim 360 projesini yerinde inceledi.

Hermes’in patronu ‘Taksim 360’a geldi

2017 yılında elde ettiği 5 milyar euro’nun üzerinde gelir ve 15 bine yakın çalışanıyla dünyada önemli bir moda markası olan Hermes’in beşinci kuşak yöneticisi Simon Xavier Guerrand-Hermes, Taksim Tarlabaşı’nda yapımı devam eden Taksim 360 projesini yerinde inceledi. İngiliz Kraliyet Ailesi üyesi, Kent Prensesi Michael, Brazzeville Vakfı Başkanı Fransız iş insanı Jean Yves Ollivier ve Türkiye’nin eski Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ile birlikte Taksim 360 projesinin satış ofisine ziyarette bulundu.

Haberin Devamı

Detaylı bilgi aldı

Simon Xavier Guerrand-Hermes burada Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile bir araya gelerek, Beyoğlu’ndaki kentsel yenileme çalışmaları ve Taksim 360 projesiyle ilgili detaylı bilgi aldı. Kendisini bir ‘İstanbul âşığı’ olarak tanıtan Hermes, “İstanbul’u çok yakından tanıyorum, potansiyelini biliyorum. Taksim 360 da müthiş bir proje. Tamamlandığında birçok kişi burada yaşamak, iş yapmak isteyecektir. Bu projenin ‘Avrupa’nın En İyi Kentsel Yenileme’ ödülü aldığını da öğrendim. Projeye gösterilen ilgi beni hiç şaşırtmadı. Henüz bir şey söylemek için erken ancak burada olmak isteriz” şeklinde konuştu.

Türkiye her zaman radarımızda

Türkiye’nin ekonomik büyüme performansına dikkat çeken Hermès, “Bu büyümeye Taksim 360 gibi projelerin büyük etkisi olduğu düşüncesindeyim. Şirket olarak dünyanın birçok yerine yatırım yapıyoruz, Türkiye de her zaman radarımızda olacak” ifadelerini kullandı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, “Türkiye inşaat ve kentsel dönüşüm konusunda gerçekten çok farklı bir noktada. Yerli ve uluslararası mimarlarımız tarafından tasarlanan projelerimizi, dünyanın en önemli organizasyonlarında yatırımcılara tanıtıyor; vizyonumuzu ve gelecek hedeflerimizi paylaşıyoruz. Taksim 360 da hem İstanbul, hem de Türkiye için trend bir proje. 10 yıllık bir enerji sonunda 2 ay içinde ilk parçaları hayata geçecek” dedi.