Ekonomi HGS’de 30 tl yükleme şartı kalktı

HGS’de 30 tl yükleme şartı kalktı

08.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, otoyol geçişlerinde kullanılacak Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) için yükleme limiti olacağına yönelik haberlerin doğru olmadığını belirterek, “Bizim işimiz bankacılık değil, vatandaşa hizmettir, vatandaşın yaşamını kolaylaştırmaktır. Bu bakımdan hem yükleme sınırıyla ilgili hem de asgari limitle ilgili kısıtlamaları kaldırıyoruz. Ayrıca OGS ve HGS, KGS’den yüzde 20 daha ucuz olacak” diye konuştu.

HGS’de 30 tl yükleme şartı kalktı


Yıldırım, otoyol geçiş ücretlerinin yarıya indirileceği haberlerinin yanlış anlaşılabileceğini ifade ederek, şöyle dedi:
“17 Eylül tarihi itibarıyla Türkiye genelinde HGS diye tabir ettiğimiz Hızlı Geçiş Sistemi, başlamış olacak. Bu OGS’ye benziyor. Kısa sürede de yılbaşına kadar KGS sistemi sona erecek. KGS’si olanlar HGS’ye dönecekler. Çünkü HGS, basit bir sistem. Sadece bir etiketi aracınıza takıyorsunuz. Bedeli 5 lira ve yüklediğiniz miktarla da geçişi sağlamış oluyorsunuz.”
Yıldırım, şöyle konuştu:
“En az şu kadar yüklenecek, şu kadarın altında kalırsa kaçak sayılacak ifadeleri doğru değil. En son geldiğimiz nokta hiçbir sınırlama yapmamak. Vatandaş ne kadar yüklerse yüklesin, ne kadar kontör kalırsa kalsın... Zaten kaçağa ve eksi bakiyeye düşerse onun cezası var. Bunu vatandaş bildiğine göre ayrı bir sınırlama yapmaya gerek yok. Sism zaten bilgisayar takipli olduğu için herhangi bir sorun olacağını zannetmiyoruz.”

Öğrenci zammı iptal edildi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Toplu taşımada yaptığımız yüzde 50 oranındaki öğrenci zammı, 17 Eylül’den geçerli olmak üzere iptal edildi” dedi. Topbaş, servis zamlarıyla ilgili olarak, ailelerin ve servis esnafının bütçelerini dikkate alan bir düzenleme yapılacağını belirterek, “UKOME, rahatsız edici olmayacak bir servis ücreti için çalışıyor” dedi.