Ekonomi Hibe programıyla 5 yılda 28 proje hayat buldu

Hibe programıyla 5 yılda 28 proje hayat buldu

19.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sabancı Vakfı’nın Toplumsal Gelişme Hibe Programı (TGHP) kapsamında desteklediği sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği “Ekim Zamanı-Deneyim ve Paylaşım Toplantısı” Sabancı Center’da başladı.

Hibe programıyla 5 yılda 28 proje hayat buldu

Toplantıda, 2011’de TGHP desteği alan ve projelerini 2012’de tamamlayan 9 sivil toplum kuruluşu bir araya geldi. Toplantı benzer alanda çalışan kurumların tanışması, deneyimlerini paylaşması ve bilgi alışverişi sağlamaları amacıyla düzenlendi.
Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Ekim ayı, tohumların toprakla buluştuğu ay. Onların filizlenmesini ve onların ortaya çıkardığı tohumların güçlenmesini ve başarılarını dinleyeceğiz” dedi. Toplumsal Gelişme Hibe Programı sayesinde 5 yılda 28 projenin hayat bulduğuna dikkati çeken Sabancı, bu projelerle Türkiye’nin 71 ilinde 60 binden fazla insana ulaşıldığını vurguladı.

Haberin Devamı

Siemens’ten teklif mi var?
Bu arada Almanya’da yayınlanan ekonomi dergisi “Manager Magazin”, Siemens’in Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’yı Denetleme Kurulu’na almak istediğini yazdı. Siemens ise bu konuda hiçbir açıklama yapmadı.

‘Dünyada akım oldu’
Güler Sabancı, vakfın desteklediği projelerin sadece ulusal çapta değil uluslararası arenada da dikkati çektiğini belirterek şöyle dedi: “Çocuk Gelinler Projesi’ne verdiğimiz destekten dolayı ABD eski Başkanı Bill Clinton Vakfımıza teşekkür etti. Ama bu teşekkür bize değil, bu konuda çalışan sivil toplum örgütlerinedir. Çocuk Gelinler küresel bir platform olan “Girls Not Brides” dünyada bir akım oldu. Biz de Sabancı Vakfı olarak ülkemizdeki çalışmaları bu küresel platforma taşımaya çalışıyoruz.”