Ekonomi HIZLI BÜYÜMEYE DEVAM

HIZLI BÜYÜMEYE DEVAM

13.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avea CEO’su Erkan Akdemir, gelirlerini artırarak 973 milyon TL’ye çıkardıklarını belirterek, bu yılı akıllı büyüme stratejilerinin meyvelerini etkin şekilde topladıkları bir yıl olarak gördüklerini söyledi

HIZLI BÜYÜMEYE DEVAM

Cep telefonu operatörü Avea, 2013 yılının üçüncü çeyreğinde gelirlerini milyar TL’ye yaklaştırdı. Operatör, gelirlerini önceki yıla göre yüzde 7 artırarak 973 milyon TL’ye ulaştırdığını açıkladı. Şirket, numara taşımada 133 bin net müşteri kazandığını ve üçüncü çeyrekte 224 bin net yeni müşteri kazanımıyla toplam abone sayısının 14 milyona çıkardığını da duyurdu.
Avea CEO’su Erkan Akdemir, gelirlerini artırarak 973 milyon TL’ye çıkardıklarını belirterek, “Ara bağlantı etkisi olmasa gelir artışımız yüzde 16 olacaktı. Yakaladığımız ivme sayesinde, gelir artışında üçüncü çeyrekte hakim operatörden 2.4 kat daha fazla büyüdük” dedi.

Mobil internette artış
2013 yılını ‘Akıllı Büyüme’ stratejilerinin meyvelerini daha da etkin şekilde topladıkları kâr ederek sağlıklı büyümelerini sürdürdükleri bir yıl olarak gördüklerini kaydeden Akdemir, şunları söyledi:
“Büyümenin önemli bir kısmı mobil internetten geldi. Mobil internet bu dönemde de önümüzdeki dönemde de bizim en önemli gelir artış kalemlerimizden biri. Mobil internetteki güçlü büyümemizde akıllı telefon penetrasyonundaki başarılı performansımızın büyük etkisi var. Akıllı telefon penetrasyonumuz, geçen yıla göre 11 puan artarak yüzde 33’e yükseldi.
Bu büyük bir sıçrama. Bu sıçrayışla geçen yılın üçüncü çeyreğinde 2.8 milyon olan akıllı telefon kullanıcı sayımız, yüzde 63 artışla 4.6 milyona çıktı. Akıllı cihaz kullanan müşterilerimizin de daha fazla internet talepleri oluyor. Bu sayede data gelirinde yüzde 43 artışı yakaladık.”

2.5 milyar TL yatırım
Yatırımları hakkında da bilgi veren Erkan Akdemir, her geçen gün genişbantın mobil tarafa kaydığını kaydetti. Akdemir şöyle konuştu:
“Altyapı çalışmalarımızı daha da artırıyoruz. Bu anlamda iletişim kule sayımızı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 yükselttik. Sadece kule değil, hızlı veriyi, daha fazla görüntüyü taşıyabilecek bir şebeke mimarisi üzerinde çok ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.
Müşterilerimize 81 ilde çift taşıyıcılı internet teknolojisi Mobil Plus’ı sunduktan sonra son hamlemiz, 3G’yi çift taşıyıcı ve çoklu anten teknolojisiyle 4 kat hızlandırarak 4G seviyesine çıkartmak oldu. Bunların sonucunda da son 2 yılda 1.5 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Bu yılın ilk 9 ayında da yatırımlarımız yaklaşık 430 milyon TL’yi buldu.”

Haberin Devamı

Geliri milyar $’A yaklaştı
Rakamlarla Avea’nın üçüncü çeyreği
- Toplam gelir 973 milyon TL
- Abone başına konuşma süresi 375 dakika
- Abone başı aylık gelir 22.5 TL
- Abone sayısı 14.1 milyon
- Akıllı telefon penetrasyonu yüzde 33
- Numara taşımada net müşteri kazanımı 133 bin
- Net abone tabanı büyümesi 224 bin

HIZLI BÜYÜMEYE DEVAM

Avea işbirliği ile İstanbul’da
39 ilçeyi dolaşacak olan Girişimcilik Otobüsü yola çıkmaya hazır durumda. İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, otobüsün, girişimcilik hakkında lise öğrencilerine bilgiler vereceğini söyledi.