Ekonomi ‘Hobi’ mucizesi!

‘Hobi’ mucizesi!

21.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emekli banka memuru, hobi bahçesi olarak başlattığı işte adeta verimlilik rüzgarı estiriyor. Çanakkale’nin Biga ilçesinde, bir bankanın şubesinden emekli olduktan sonra hobi olarak meyve ve sebze yetiştiriciliğine başlayan Selahattin Sezen, üretimini yaptığı 42 çeşit meyve sebzeyi, kendisine ait bir dönümlük bahçeye sığdırdı.

‘Hobi’ mucizesi

Yarı bodur 75 meyve ağacının bulunduğu alanda telli terbiye sistemi uygulanıyor. Sezen, “Kullandığım telli terbiye sisteminin özelliği meyve ağaçlarının dallarının kırılmıyor olması. Bu sistem sayesinde hem ağacın dalları kırılmıyor hem de daha çok verim alınıyor” dedi.
Bahçede elma, armut, erik, ceviz, hünnap, Trabzon hurması, mandalina, nektarin, ayva, şeftali, üzüm, kiraz, vişne, zeytin, nar, muşmula, dut, ceviz, ahududu ve 5 ay boyunca ürün veren yediveren çileği gibi meyveler ile mevsimine göre fasulye, patlıcan, salata, turp, marul, maydanoz, mısır, soğan, sarımsak, bakla, bezelye, semizotu, reyhan, domates, biber, bamya, kabağın dışında kavun ve karpuz bulunuyor.