Ekonomi Huawei’in ikinci Ar-Ge’si Türkiye’de

Huawei’in ikinci Ar-Ge’si Türkiye’de

30.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Huawei, Türkiye’ye yaptığı yatırım ile bugüne kadar binden fazla mühendisin Araştırma-Geliştirme (AR-GE) konusunda uzmanlaşmasını sağlarken, Çin dışında bulunan en büyük ikinci yazılım AR-GE merkezini de Türkiye’ye kurdu.

Huawei’in ikinci Ar-Ge’si Türkiye’de

Başbakan Binali Yıldırım, yaz aylarında yaptığı bir açıklama ile “Sanayi 4.0’a geçiş sürecini ıskalamamamız lazım” uyarısında bulunmuştu. Temel olarak bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya getirmeyi hedefleyen “Sanayi 4.0”ın olmazsa olmazı ise yazılım kabiliyeti. Huawei de AR-GE konusunda Türkiye’nin 14 üniversite ile ortak projelere imza atıp, Türk mühendisleri istihdam ederek Türkiye’nin Sanayi 4.0’ı yakalaması için önemli bir adımı hayata geçirmiş oluyor.

450 kişi daha

Avrupa başta olmak üzere Latin Amerika, Ortadoğu ve Afrika’da kullanılan telekomünikasyon yazılımlarını üreten Huawei Türkiye, ülkeye 2010’dan beri 120 milyon dolardan fazla yatırım yaparken, aktif olarak 400’den fazla nitelikli Türk mühendisleri istihdam ediyor.

2017 hedefleriyle ilgili Milliyet’e bilgi veren Huawei Türkiye AR-GE Merkezi Direktörü Wu Lianqing, “2017 yılının sonuna kadar 450’den fazla mühendis daha istihdam etme” hedeflerinin bulunduğunu vurguladı. Huawei Türkiye AR-GE Merkezi’nde en az yüksek lisans mezunu kalifiye mühendisler istihdam edilirken, aralarında çok sayıda doktoralı kişi ve doktora öğrencisi de bulunuyor.

Haberin Devamı

Türk üniversitelerinden akademisyenler ve telekomünikasyon operatör temsilcileri bilişim endüstrisi ile ilgili olarak yenilik fikirlerini paylaştılar.

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi elektrik elektronik bölümü proje yönetici Doç Dr. Fırat Hardalaç, Huawei ile yeni doğan sarılığının akıllı telefon üzerinden erken teşhisi hakkında çalıştığı proje yürütücüsü sunumu gerçekleştirdi.

Yazarlar